Moodle en ik: De Community en MUA

General Public Licence

Moodle is uitgegeven onder een General Public Licence. Dit houdt kortweg in dat iedereen de code van Moodle gratis te downloaden is. En dat je deze zelf mag aanpassen.

Elke 6 maanden brengt Moodle hoofdkantoor in Perth Australië een nieuwe Moodle versie uit. Deze code wordt over een periode van 18 maanden (m.u.v. Long Term Support 36 maanden) ondersteund met veiligheid -en bug updates.

Om te zorgen dat mogelijk blijft werkt Moodle HQ met Moodle Partners over de hele wereld die Moodle services aanbieden. Deze Moodle partners dragen jaarlijks een bedrag af aan Moodle HQ. Naast de Moodle partners heeft Moodle ook donateurs, de Moodle User Association en een grote groep vrijwilligers (de Moodle Community) die bijdragen aan bijvoorbeeld testen, nieuwe code en vertalingen.

Als ZZP-er is het voor mij niet mogelijk om Moodle Partner te worden. Ik heb daarom ook besloten om mijn bijdrage met name te doen vanuit de Community gedachte en de Moodle User Association.

De Moodle User Association (MUA)

Moodle User Association Individueel Lid

Als MUA lid kun je op projecten stemmen of zelf projecten aandragen. De doelstelling is dat deze projecten uiteindelijk in de Moodle code te komen. Daarnaast werkt de MUA druk aan andere doelstellingen. Wil je meer weten over de MUA? Lees dan hier.

Sinds 1-1-2016 ben individueel lid van de Moodle User Association. Als individueel lid heb ik in 2016 het project “My Dashboard – MUA project” aangedragen. Het nieuwe dashboard is onderdeel van de Moodle 3.3 standaard code geworden.

De Moodle Community en ik

Vanuit de community gedachte zie jij mij met name terug op:

 

 

 

Daarnaast hou ik graag Nederlandse gemeenschap op de hoogte via: