Moodle Meisje

moodle en ikHoe kom je nu aan een bijnaam zoals Moodle Meisje?

Eigenlijk is dat niet zo heel moeilijk. Want toen ik in 2011 de vraag kreeg om Moodle niet in 1 organisatie maar in totaal 3 te implementeren dan wordt het steeds moeilijker om je enthousiasme te verbergen.

Of het nu uiteindelijk mijn enthousiasme of de enorm flexibiliteit was van Moodle, dat laat ik nog maar even in het midden. Maar na 6 jaar ben ik een Moodle fan geworden.

Wat ben je nu: Een techneut of onderwijskundige?

Geen van beide eigenlijk. Sterker nog mijn achtergrond ligt volledig in het organiseren van bijeenkomsten zoals vergaderingen, congressen, beurzen of cursussen.

Hoe kom je dan erbij om ZZP-er te worden rondom Moodle?

Of het nu komt dat ik al in 1989 in aanraking kwam met computer. Of dat ik ouders als docenten heb.

Maar al zolang als ik mij kan herinneren was ik niet alleen bezig om uit te zoeken hoe een programma werkte. Maar kon het ook vooral niet laten om het uitleggen aan andere.

Dat mijn hart niet echt lag bij programmeren kwam ik al vrij snel achter nadat ik tientallen kleine programmaatjes schreef voor mezelf, collega’s en vrienden. Dat mijn hart ook niet lag bij lesgeven, dat bevestigt elke keer als ik in het openbaar moest spreken.

Toen ik de kans kreeg om met programmeurs een webapplicatie te verbeteren, wensen ging verzamelen en vragen beantwoorden. Toen kwam ik tot de ontdekking dat ik het beste hoor tussen (eind)gebruikers en de techneuten.

En waarom dan niet rondom een software pakket dat mij niet alleen enthousiast maakt, maar ook alle uitdagingen geeft die ik als mens nodig heb.