Moodle Meisje

moodle en ikHoe kom je nu aan een bijnaam zoals Moodle Meisje?

In 2011 maakte ik kennis met Moodle toen mij gevraagd werd om Moodle te implementeren. De uitdaging was om in 3 maanden tijd een proef-implementatie neer te zetten. Want daarna gingen we niet alleen +100 cursussen uitrollen, maar tegelijk ook nog eens bij twee andere organisaties Moodle implementeren. Het was een drukke en hectische tijd, maar als je de enige “deskundige” bent in de organisatie dan wordt een bijnaam snel verzonnen.

Ik heb er lang niet meer aan deze bijnaam gedacht. Totdat een klant mij vertelde dat ze in hun organisatie sprake over het Moodle Meisje.

Wat ben je nu: Een techneut of onderwijskundige?

Een veel gestelde vraag, maar geen van beide. Hoewel onderwijs mij thuis met de paplepel is in gegoten, had ik een andere visie voor mezelf. Na een 4 jarige opleiding tot management-assistente, ben ik via het organiseren van congressen -en cursussen in de IT terecht gekomen. Dit geeft mij een ijzersterke combinatie van dienstverlening en hoe je technische details vertaald naar de hedendaagse mensentaal. (En uiteraard andersom)

Hoe kom je dan erbij om ZZP-er te worden rondom Moodle?

Computers en met name software programma’s hielden mij als kind altijd al bezig. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het mij niet ging omdat ik het zelf wilde maken, maar dat ik wilde begrijpen hoe het werkte. Zodat ik het niet alleen aan aan andere kon uitleggen, maar ook de programmeur kon vertellen wat een gebruiker nodig had.

Die uitdaging vond ik als Functioneel beheerder van een aantal webapplicaties. Toen het budget niet meer aangevuld werd, moest ik een keuze maken. Terug de event organisatie in zag ik niet zitten. Werken voor een baas ging het ook niet meer worden. Dus dan gaan we maar voor ons zelf beginnen.

En waarom Moodle? Ja… ik denk dat dit antwoord boven aan deze pagina staat.