My Course Dashboard (Moodle User Association)

Als individueel lid heb ik enige tijd geleden een project ingediend bij de Moodle User Association: My Course Dashboard. In dit project staat centraal het tonen van cursus -en activiteit voltooiing in het huidige Course Overview (mijn cursussen) blok dat als standaard in Moodle te vinden is.

Gisteren is door de voorzitter van de Moodle User Association aangekondigd dat het project My Course Dashboard als winnaar uit de laatste stemmingsronde is gekomen en wordt voorgelegd aan het Moodle hoofdkantoor.

Op dit moment zal ik nog even geen verdere informatie zoals mock-ups en functionaliteiten delen, omdat ik namelijk geen goed beeld heb over het verdere traject en/of vooruit wil lopen op zaken. Maar als het allemaal goed gaat, zien we de uitwerking van dit project terug in een van de volgende Moodle versies.

Trots is 1 reden om deze blog te schrijven. Maar daarnaast vind ik het ook een signaal voor andere Moodelaars in ons/mijn netwerk. Namelijk dat je dus zelfs met een individueel lidmaatschap van de Moodle User Association in staat kunt zijn om een project bij het Moodle hoofdkantoor onder de aandacht te krijgen.

Het mag duidelijk zijn dat er géén te kort was aan mooie – en wellicht zelfs betere-  projecten. Ondanks dat ik mijn project er zelf graag door wilde krijgen, heb ik toch wel even staan twijfelen welk project wat mij betreft nu voorrang zou krijgen.

Wil je meer weten over Moodle User Association neem dan een kijkje op de website.

Gepubliceerd door

Gemma

Gemma Lesterhuis is eigenaar van Lesterhuis Training & Consultancy. Zij heeft zich in de afgelopen jaren gericht op het implementeren en integreren van Moodle in organisaties, trainingen en veranderingstrajecten. Gemma schrijft over haar praktijkervaringen met Moodle en de implementatie en integratie hiervan. Volg Gemma op Twitter via @lesterhuisg.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.