Canvas Sketch Game voor Moodle cursisten

Canvas Sketch Game, Moodle Community activiteit module. De module is door Lesterhuis Training & Consultancy ontwikkelt voor de leeromgeving van Stichting Kind en Ziekenhuis.

De opdracht was om cursisten een canvas te geven waarmee zij hun eigen Moodboard konden maken. Hiervoor maken ze gebruik van tools zoals cirkels, rondjes, pijlen en tekst.

Daarnaast hebben cursisten de mogelijkheid om eigen afbeeldingen te uploaden. Of te kiezen uit een set van afbeelding die de docent heeft klaar gezet.

Canvas Sketch Game heeft van zichzelf géén beoordelingsmogelijkheden, maar biedt wel de mogelijkheid om de “tekeningen” te downloaden. Dit geeft cursisten de mogelijkheid om zelf te bepalen of ze de tekening nog willen delen.

Cursisten kunnen in de activiteit meerdere canvassen maken. Een canvas kan opgeslagen, verwijderd of hergebruikt worden.

De module is vanaf Moodle 3.5 beschikbaar en te vinden in de Moodle.org databank.

Canvas Sketch Game wordt inmiddels op meer dan 100 Moodle sites gebruikt. Mis jij een functie of wil je een bug melden? Stuur een mail naar servicedesk@ltnc.nl.

Wil jij graag dat deze module beschikbaar blijft voor de community? Meld je dan aan voor het LT&C Community Plugin programma. Als lid van dit programma betaal je een vast bedrag per LT&C Module, zodat we deze kunnen blijven ondersteunen.

Klik hier als je wilt weten hoe LT&C omgaat met Moodle plugins.

canvas sketch game

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.