LT&C in de Moodle community

Voordat ik LT&C starten, was ik al actief in de Moodle Community. Dat ging niet in één keer, maar stap voor stap. Eerst op de Nederlandstalige fora waar ik met name op zoek ging naar antwoorden, maar ook later (en vooral nu) andere help.

Toen we steeds meer plugins gingen gebruiken, kwam ik erachter dat die Nederlandse vertalingen toch niet helemaal uit zichzelf kwamen. In eerste instantie deed ik alles lokaal, maar toen ik mijn eigen bedrijf start besloot ik mijn eigen account op AMOS aan te maken en voortaan vanuit deze kant vertalingen door te geven.

Over de jaren heen zie je de trend dat naar mate dat de kennis en vaardigheden groeide, ook de betrokkenheid in de Moodle Community groeit.

Waarom is LT&C geen Moodle gecertificeerde partner?

Uiteraard zou het mooiste zijn als LT&C een gecertificeerde Moodle Partner zou zijn (of worden) en vanuit die kant een financiële bijdrage aan het Moodle project zou doen. Echter vanwege het huidige businessmodel (eenmanszaak) en aantal Moodle partners in de regio, is dit (nog) niet mogelijk.

Het Moodle community beleid van LT&C

 • Bugs melden via de Moodle tracker.
 • Vragen beantwoorden het Moodle fora.
 • Vertalingen en/of taalcorrecties doorgeven via AMOS mits deze niet organisatie specifiek zijn.
 • We meehelpen bij de Moodle kwaliteitstesten (QA).
 • Onze ervaringen rondom Moodle delen op onze blog.
 • Maandelijks een Moodle Nieuwsbrief uitbrengen met o.a. het laatste Moodle nieuws en tips.
 • Aanwezig zijn bij Learn.moodle.org Mooc’s om Nederlandstalige Moodlelaars op weg te helpen.
 • We een individueel lidmaatschap bij de internationale Moodle User Association.
 • Zoveel mogelijk proberen om antwoorden op vragen van organisaties waar wij mee werken te vinden zijn op het Openbare LT&C klantportaal .
 • Wij alleen plugins laten ontwikkelen door Moodle community ontwikkelaars en/of Moodle partners onder de voorwaarde dat de aanpassingen op plugins weer terug gaan naar de community.
 • We jaarlijks een donatie doen aan het Moodle project, omdat we geen officieel gecertificeerde Moodle partner zijn.

“Fundamentally our project is based on an idealistic view: we believe absolutely that truly open source projects such as Moodle supporting our education systems are the best way to distribute innovation globally and help educators create a better-educated and more connected human population on this planet of ours, while protecting fundamental human rights as well as local language and culture.”
Martin Dougiamas – 29 maart 2017

De Moodle User Association (MUA)

De Moodle User Assocation (MUA) is een internationale Moodle “vereniging”, waar ik op 14 januari 2016 individueel lid van werd.

Lid worden van de MUA was voor mij een manier zocht om vanuit de Moodle community mee te mogen denken over de toekomst van het Moodle LMS.

Nu zou je denken dat ik met mijn individuele lidmaatschap daar toch niet zoveel invloed op kon uitoefenen. Maar tegen alle verwachting in was het mijn project dat één van de grootste wijzigingen in jaren in Moodle bracht. In Moodle 3.3 maakte iedereen kennis met het nieuwe dashboard.

Al in de aanloop van het project leidde het tot de nodige discussie en compromissen over het gebruik van nieuwe dashboard. Er zijn de nodige concessies gemaakt, die niet in alle gevallen even goed hadden uitgepakt. Maar de toon was gezet.

In de afgelopen jaren is de MUA verantwoordelijk geweest voor niet alleen nieuwe functionaliteiten, maar ook verbeterde UI en workflows.

Wil je meer weten over de MUA? Hier vind je meer informatie of neem contact met mij op!

Stichting Mnet Benelux

Stichting Mnet Benelux is een “persoonlijk” project dat ik gestart ben om december 2019 met Arnout Vree – directeur van Avetica B.V. Moodle Partner.

De Stichting Mnet Benelux is voortgekomen uit onze gezamenlijke behoefte om na jaren weer eens een succesvol community gedreven Nederlandstalige MoodleMoot neer te zetten. Ons eerst evenement staat op 6 oktober 2020 gepland.