De Moodle User Association (MUA)

Op 14 januari 2016 werd Gemma Lesterhuis, eigenaar van LT&C, lid van de Moodle User Association (MUA).

De Moodle User Association, ook wel afgekort als MUA, is een internationale Moodle vereniging. De missie van deze vereniging is om de groei van het Moodle LMS te ondersteunen, door een verenigd geluid van gebruikers naar Moodle Hoofdkantoor te brengen.

Leden van de Moodle User Association kunnen voorstellen indienen. Denk bijvoorbeeld aan een betere gebruikerservaring voor docenten bij het aanmaken van cursussen. Of dat een cursist op een dashboard ziet wat hij of zij moet doen.

Jijzelf en andere leden kunnen vervolgens weer stemmen op deze voorstellen. Het aantal stemmen dat je hebt, is afhankelijk van je lidmaatschap.

Naast het indienen van projectvoorstellen, is er ook 2x per maand een Townhall. De Townhalls zijn bedoeld om bijvoorbeeld een issue samen te bespreken, maar is ook het moment waarop Moodle HQ je bijpraat over wat er gebeurd.

Als lid van de Moodle User Association heb je dus een directe lijn naar Moodle HQ, en de mogelijkheid om de laatste nieuwtjes mee te krijgen.

In de afgelopen jaren is de MUA verantwoordelijk geweest voor niet alleen nieuwe functionaliteiten, maar ook verbeterde UI en workflows.

Welk rol heeft Gemma bij de Moodle User Association?

Gemma is een individueel lid van de Moodle User Association. Vanuit dit lidmaatschap heeft ze over de jaren heen diverse projecten voorgesteld. Een van deze projecten het nieuwe dashboard werd in Moodle 3.3 geïmplementeerd. Over de jaren heen zie je dat de ideeën en voorstellen vanuit dit project, en de discussie tussen de leden elke versie weer verbeteringen brengt.

Sinds het begin van 2019 maakt Gemma tevens deel uit van het bestuur. In het jaar 2019-2020 is haar streven om de Townhalls meer structuur te brengen. Wat uiteraard op haar lijf geschreven staat, gezien haar ervaringen in het organiseren van bijeenkomsten.

Wil je meer weten over de MUA?

Hier vind je meer informatie of stuur Gemma een mail!