Stichting Mnet Benelux doet donatie aan Moodle Academy

Missie van Stichting Mnet Benelux 

stichting mnet benelux

Stichting Mnet Benelux heeft bekend gemaakt dat zij is gestopt met haar activiteiten en dat de stichting opgeheven gaat worden. In 2019 is deze stichting opgericht met als missie om elk jaar een Nederlandstalige MoodleMoot te organiseren. Een MoodleMoot is een jaarlijkse event waar kennis gedeeld wordt over Moodle. Er zijn presentaties en workshops die verzorgd worden door enthousiaste Moodlelaars en is er tijd om elkaar te ontmoeten.

Toen één van de bestuursleden aangaf te willen stoppen om zich meer te richten op het eigen bedrijf en gezin, werd de meerwaarde van de stichting nogmaals tegen het licht gehouden. Op dit moment is er maar één Nederlandstalige Moodle Partner in Nederland en België en dan is het een logische keuze dat deze partner de organisatie van de jaarlijkse Moodlemoot op zich neemt. 

Bijdragen aan vertalingen Moodle Academy

Na afhandeling van alle lopende zaken, zou er nog in de kas van de stichting geld achterblijven. Al vrij snel hadden Gemma en Arnout, beide oprichters van de stichting, een goed doel gevonden. Met het geld gaan de cursussen van de Moodle Academy vertaald worden in het Nederlands. Gemma zal dit verder coördineren in nauwe samenwerking met de Moodle HQ.

Op deze manier komt de opbrengst van de stichting ten goede aan de Nederlandse Moodle community.

MoodleMoot 2023

De MoodleMoot van 2023 wordt georganiseerd door Avetica. Na de zomervakantie van 2022 zal de organisatie ervan worden opgestart. Heb je al een goed idee voor een presentatie of workshop? Noteer die dan zeker, want de organisator mag dan anders worden, de opzet en het doel blijven hetzelfde.

Comments are closed.