Email Zelf registratie bevestigingspagina aanpassing

    • Gebruik jij de authenticatie mogelijkheid: Email Zelf registratie in Moodle?
    • Doe je dit in combinatie met bijvoorbeeld een Voucher / Coupon plugin?
    • Raken je gebruikers verdwaald nadat ze dat ze de pagina “Registratie is bevestigd? gezien hebben?

Is het antwoord op de bovenstaande vragen Ja…
Lees dan hieronder verder.

In een ideaal scenario maakt je deelnemer het account aan, gaat naar de mail en klikken op een bevestigingslink. Maar het zal je verbazen wat er in die stappen allemaal fout kan gaan.

Foutmelding ongeldige gebruikergegevens

E-mailprogramma’s zoals Hotmail neigen er nog wel eens naar om de link van Moodle niet om te zetten in een hyperlink. In de meeste gevallen komt de deelnemer er nog wel uit dat ze de link moeten kopiëren en in de webadres te zetten. Maar bij het kopiëren kunnen tal van dingen fout gaan.

Tip:
Zorg ervoor dat je account bevestigingstekst zo duidelijk mogelijk is en dat rondom de link geen rare tekens zoals punten, komma’s etc staat.

Deelnemer verdwalen na melding “Registratie is bevestigd”

Webbrowsers zijn eigenaardige dingen en soms doen ze even niet wat wij willen. Als een deelnemer netjes de stapjes volgt en na aanmaken van het account de melding gezien heeft dat ze een mail ontvangen en op de knop “Ga door” hebben geklikt. Komen ze op de inlogpagina uit.

Als ze dan vervolgens klikken op de bevestigingslink, dan zien ze een scherm waarin staat dat de registratie bevestigd is. Door op de knop onder de tekst te klikken gaan ze verder in de omgeving, maar ze zijn dan veelal niet ingelogd op de omgeving. Gevolg…deelnemers raken verdwaald in wat ze moeten doen.

Nu zouden we in een mail kunnen zetten dat ze niet op die knop moeten klikken, maar boven in het kruimelpad op “home”. Maar gegarandeerd dat dit het niet op gaat lossen.

Wat we eigenlijk willen is dat mensen gelijk op de inlogpagina, home of startpagina uitkomen. En er is zelfs een tracker voor met de vraag dat de Siteadmin bepaald waar de knop uitkomt. Aangezien deze al in Moodle 2.3 is aangevraagd, zag ik het niet zo zitten om hierop te wachten.

Ik heb de volgende oplossing toegepast.

Stap 1: aanpassen van taalstrings

Ik heb 2 core taalstrings aangepast. Aan deze teksten heb ik een stukje HTML code toegevoegd dat een button maakt. Hieronder vind je de teksten die je kunt gebruiken. Wil je de button een Bootstrap kleur geven – en je thema ondersteund dit – dan kun je kiezen voor de Bootstrap code.

Hieronder vind je de codes:

Already Confirmed

<p>Je registratie is al bevestigd. </p>
<form action="[url moodle leeromgeving]/my">
    <input type="submit" value="Ga door" />
</form>

of met Bootstrap button

<p>Je registratie is al bevestigd. </p>
<a href="[url moodle leeromgeving]/my" class="btn btn-default">Ga door</a>

Confirmed

<p>Je registratie is bevestigd.</p>
<form action="[url moodle leeromgeving]/my">
    <input type="submit" value="Ga door" />
</form>

of met Bootstrap button

<p>Je registratie is bevestigd.</p>
<a href="[url moodle leeromgeving]/my" class="btn btn-default">Ga door</a>
Verbergen van orginele button

Uiteraard moet ik dan de orginele knop verbergen. Dit heb ik gedaan door bij mijn Thema onder custom css een stukje code toe te voegen. Zie hieronder voor de code.

/* page-login-confirm button hide */
#page-login-confirm .singlebutton div {
 display:none!important;
}

Gepubliceerd door

Gemma

Gemma Lesterhuis is eigenaar van Lesterhuis Training & Consultancy. Zij heeft zich in de afgelopen jaren gericht op het implementeren en integreren van Moodle in organisaties, trainingen en veranderingstrajecten. Gemma schrijft over haar praktijkervaringen met Moodle en de implementatie en integratie hiervan. Volg Gemma op Twitter via @lesterhuisg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.