Gratis informatie over Moodle LMS

Als Open Source software systeem wordt Moodle LMS ondersteund door een wereldwijde Moodle gemeenschap. Een van de voordelen hiervan is dat er veel informatie over het Moodle LMS gratis is te vinden op het internet. Uiteraard moet je wel weten waar je moet kijken. Daarom zetten wij een aantal belangrijke informatiepunten voor je op een rij.

Gratis trainingen op de Moodle Academie

De Moodle Academie is de leerhub voor de Moodle gemeenschap en een ideaal startpunt om de basis van Moodle LMS goed onder de knie te krijgen.

Vrijblijvende webinars over Moodle LMS via LT&C

De webinars van LT&C zijn bedoeld voor Moodle LMS gebruikers die zich graag laten inspireren, motiveren en informeren over de mogelijkheden van Moodle LMS. De webinars worden gegeven door ons eigen Moodle™Meisje, Gemma Lesterhuis en zijn terug te kijken op ons YouTube Kanaal.

Wil je weten wanneer ons volgende webinar is? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op een van de onderstaande social media kanalen:

Gratis plugins / Add-ons

In de Moodle plugins databank vind je verschillende gratis Moodle plugins (of Add-ons). Download overigens niet zomaar een plugin, maar laat je goed informeren óf lees je goed in, want voordat je weet loop je vast in je informatiebeveiliging.

De onderstaande plugins van LT&C kun je vinden in de Moodle plugin database. Deze plugins worden geheel vrijblijvend ondersteund en onderhouden door LT&C.

Met deze activiteit kunnen je cursisten creatief aan de slag in hun cursus op hun eigen Canvas. De Canvas activiteit heeft géén beoordeling of voltooiingscriteria en is puur gericht op de creativiteit van cursisten. 

Voeg dit blok toe aan je cursus omgeving om een eigen navigatie op te zetten voor je deelnemers.

Voeg dit blok toe aan je leeromgeving, zodat gebruikers snel links kunnen maken naar diverse pagina’s en daarmee hun eigen favorieten op bouwen.

Gratis kennismaken met Moodle LMS software

Het Moodle™ staat bekend als ‘s werelds meest flexibele en betrouwbare Open Source leeromgeving en is gratis te downloaden.

Het voordeel van Open Source software is dat elke organisatie volledige zeggenschap geeft over hun eigen data, veiligheid en privacy. Daarnaast is de software volledig ontwikkeld vanuit een pedagogisch oogpunt waardoor de techniek niet de oplossing is, maar een hulpmiddel.

In een geheel gratis én vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek van een uur, nemen wij je mee in de wereld van Moodle™. In dit gesprek gaan we samen kijken naar jouw wensen, de organisatie en de mogelijkheden van Moodle™. Als afsluiting krijg je van ons een onafhankelijk en eerlijk advies over het inzetten van Moodle™ als jouw leerplatform.

Via LT&C blijf je op hoogte blijven van het laatste Moodle ™ nieuws

Door het open source karakter van het Moodle™ gaan de ontwikkelingen razendsnel. Naast je drukke baan is dat niet altijd goed bij te houden. Zeker niet als het ook nog eens allemaal in het Engels is. Wij houden je graag op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

Nederlandstalige Moodle Gereedschapsgids voor onderwijzers en trainers

Tijdens de Global MoodleMoot introduceerde Moodlelaar Nicolaas Martignoni de Moodle Toolguide for Educators. Het oorspronkelijke idee kwam van Joyce Seitzinger van Eastern Institute of Technology (NZ). In mei 2020 is het aangepast voor Moodle 3.x door Nicolas Martignoni en vervolgens vertaald naar het Nederlands door Kathrien Bernaerts (Toll-Net) en Gemma Lesterhuis (Stichting Mnet Benelux).