H5P in Moodle: hoe zit dit nu?

H5P is één van de populairste Moodle.org plugins. Begrijpelijk, want het biedt ontzettend veel handige functies, daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk in gebruik en … gratis.

Want net zoals Moodle is H5P een community gedreven open source softwarepakket. Dat heeft uiteraard z’n voor -en nadelen.

Regelmatig krijg ik vragen over het gebruik van de plugin in Moodle. Dit kan gaan over praktische problemen, de inrichting maar ook of deze activiteit andere functies in Moodle of zelfs e-learning content pakketten zoals Adobe Storyline kan vervangen.

Uiteraard zijn de antwoorden op deze vragen geheel afhankelijk van de doelen die je wilt bereiken. Maar om je toch alvast op weg te helpen vind je hieronder een presentatie, die overigens gemaakt is in de H5P plugin voor WordPress.

In de presentatie ga ik in op:

  • De voor -en nadelen van H5P in Moodle?
  • Wat zijn nu eigenlijk H5P contenttypes?
  • Het beheren -en onderhouden van de plugin in Moodle
  • Extra: handleidingen en handige instructies!

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze presentatie? Plaats dan je vraag onder aan deze blog of stuur een mail naar servicedesk@ltnc.nl

Vind je deze blog interessant? Lees dan ook:

Nieuwe contenttypes en meer

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken
H5P

Gepubliceerd door

Gemma

Gemma Lesterhuis is eigenaar van Lesterhuis Training & Consultancy. Zij heeft zich in de afgelopen jaren gericht op het implementeren en integreren van Moodle in organisaties, trainingen en veranderingstrajecten. Gemma schrijft over haar praktijkervaringen met Moodle en de implementatie en integratie hiervan. Volg Gemma op Twitter via @lesterhuisg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.