LT&C is het Moodle Meisje

Van “Moodle meisje” naar ondernemer

Het Moodle Meisje: Gemma Lesterhuis

De Moodle kennis van Gemma gaat al terug naar 2011, waar ze bij haar toenmalige werkgever Euroforum kennis maakte met Moodle.

Haar enthousiasme over Moodle, gaf haar intern de bijnaam “het Moodle Meisje”.

Het duurde even voordat ze de bijnaam “Het Moodle Meisje” ook vanuit haar onderneming ging dragen. Maar vanaf 2019 schrijft Gemma nu vanuit deze naam haar blog én nieuwsbrief.

Waar komt “Samen Online Leren” vandaan

Toen Gemma net starten met Moodle was zij, net zoals vele andere voor -en na haar, afhankelijk van andere. Je kon haar onder andere vinden op de website van Moodle.org.

Uiteindelijk kom je er van zelf achter dat de informatie op Moodle.org er niet zomaar komt. Gemma is het gaan zien als een samenwerkingsproject tussen Moodle Hoofdkantoor en de Moodle Community. Toen Gemma starten met haar eigen onderneming, nam ze zich voor om te zorgen dat er meer Nederlandstalige informatie over Moodle te vinden is op het internet.

Een van de manieren waarop is dat ze vragen beantwoord op het Nederlandstalige Moodle Fora, maar ook door te schrijven als het Moodle Meisje over haar eigen ervaringen. Daarnaast draagt ze bij aan de Nederlandstalige vertalingen. Is ze voorzitter van de Stichting Mnet Benelux en is ze bezig met haar eigen YouTube video kanaal.

Als je klant bent hebt je nog meer voordeel van deze informatie, omdat ze vanuit Lesterhuis Training & Consultancy het LT&C klantportaal heeft ingericht. Op dit klantportaal werken klanten – onbewust – mee aan het opbouwen van Nederlandstalige artikelen over Moodle. Dit onbewuste zit in alle vragen die zij stellen. De artikelen zijn voor klanten altijd te benaderen en worden voorzien van screenshots en video’s.

Samen is niet alleen…daarom is Gemma sinds het begin bezig met het opzetten van een Moodle Netwerk. In haar netwerk zitten niet alleen Nederlandstalige, maar ook Engelstalige Moodlelaars die graag bezig zijn met het beter maken van Moodle. Zo is Gemma dan niet alleen nationaal, maar ook internationaal bezig met verspreidde van kennis rondom Moodle.

Certificeringen en opleidingen

Gemma is in bezit van een afgerond niveau 4 MEAO opleiding tot management-assistente, en heeft in de afgelopen jaren niet stil gezeten.

Haar Moodle kennis wordt ondersteund aan de hand van verschillende certificaten en badges. Naast deze certificeringen, heeft ze de afgelopen jaren trainingen gevolgd op gebied van: projectmanagement, functioneel beheer (BisL), HTML,CSS en JavaScript.

Naast Nederlands is Gemma, zowel in spraak als schrijven bedreven in de Engelste taal. Voor een volledig CV, kun je terecht op haar LinkedIn pagina.

Het Moodle Meisje in het nieuws: