Moodle implementatie

Een Moodle implementatie is een spannende, maar vooral drukke tijd voor een organisatie. Als organisatie kan het dan ook prettig zijn, als je ondersteuning en begeleiding kan krijgen van een ervaringsdeskundige.

Lesterhuis Training & Consultancy is al sinds Moodle 2.5 betrokken bij Moodle implementaties. Wij weten dan ook als geen ander dat het meer is dan alleen het technisch neerzetten van de leeromgeving. Een goede software implementatie houdt ook rekening met de mensen en processen van een organisatie.

Onze implementatie aanpak

Bij Lesterhuis Training & Consultancy implementeren we Moodle op basis van een plan -en procesmatig werkwijze op basis van de SCRUM methodiek.

Tegelijk houden we van een “waterval” model waarbij van de ene fase, gemakkelijk doorstromen naar een nieuwe fase. Waar we steeds dezelfde stappen nemen: Inventarisatie, Design, Ontwikkeling en Evaluatie.

Het waterval model zorgt ervoor dat een Moodle implementatie géén langdradig traject hoeft te worden. Dit is ook mogelijk omdat er veel verschillende disciplines komen kijken bij het beheren en gebruik maken van de leeromgeving. Door deze disciplines in apart trajecten te laten werken, ziet een organisatie snel resultaat en kan een omgeving al snel in gebruik worden genomen. Terwijl we aan de achterkant bezig blijven met verbeteringen.

Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen wij graag meer over onze aanpak.

Implementeer je Moodle zelf? Wij helpen je graag bij

  • De omgeving jullie huisstijl te geven.
  • Het efficiënt inregelen van aanmaken van accounts en aanmelding op een cursus.
  • Het afstemmen van de Moodle rechten en rollen op jouw organisatie structuur.
  • Opzetten van rapportages.
  • Maken van diverse koppelingen met andere systemen (LTI, OATH2 etc)
  • Adviseren en/of trainen van medewerkers in het gebruik van Moodle.
  • En nog zo veel meer…

Wil je meer weten hoe wij werken, klik dan hier?

Twijfel je nog of Moodle de juiste keuze is voor jouw organisatie?

Er zijn zoveel verschillende software pakketten op de markt. Hoe weet jij nu of het Open Source Moodle LMS voor jouw de juiste keuze is?

Bij Lesterhuis Training & Consultancy verkopen wij géén Moodle leeromgevingen. We ondersteunen en begeleiden organisaties in het gebruik van Moodle. Dit geeft ons een unieke positie in Nederland en Vlaanderen.

Moodle is onze passie, maar dat houdt niet in dat we de valkuilen en beperkingen van Moodle LMS niet zien. Daarnaast begrijpen wij als geen ander, dat jij als organisatie graag wil weten waar je aan toe bent.

Ben jij op zoek naar een gehele onafhankelijk en vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

In de video hieronder krijg je een indruk hoe Lesterhuis Training & Consultancy een Moodle implementatie aanpakt.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken