Moodle implementatie

Een Moodle implementatie is een spannende, maar vooral drukke tijd voor een organisatie. Er zijn stiekem veel dingen die op je afkomen, daarom is het fijn als je iemand in je buurt hebt die hier dagelijks mee bezig is.

Naast dat je bij LT&C terecht kan voor je Moodle Implementatie, begeleiden wij ook organisaties in hun vergelijkingstrajecten. Want ondanks dat onze passie Moodle is, snappen wij dat je voordat je eraan begint graag wil weten waar je aan toe bent.

Hoe pakt LT&C een Moodle Implementatie aan

Bij LT&C praten we over de technische, functionele en content implementatie van Moodle.

Terwijl een technisch team bezig is met het installeren en beschikbaar van de Moodle software (de technische implementatie).

Bereiden wij samen met stakeholders van jouw organisatie de criteria voor, voor de functionele en content implementatie van Moodle. Denk hierbij aan:

  • De huisstijl.
  • De manier waarop cursisten een account krijgen en toegang hebben tot de cursus.
  • De rechten en rollen in jouw omgeving.
  • Welke rapportages wenselijk zijn.
  • Zijn er koppelingen nodig?
  • Of de standaard functionaliteiten voldoende zijn voor jouw content?
  • Welke vorm van training en instructies nodig zijn voor jouw organisatie?

Het mooie is dat tijdens de functionele implementatie, de organisatie al bezig kan zijn met het maken en ontwikkelen van content.

Bij LT&C vinden we dit belangrijk. Ten eerste omdat op deze manier een organisatie al vrij snel resultaat ziet. Ten tweede omdat de organisatie al leert werken met Moodle. En ten derde omdat we dan nog altijd kunnen bijschakelen.

Bij LT&C is het implementatie traject een proces van “Inventarisatie Design Ontwikkeling Evaluatie”.

Uiteraard worden alle stappen en fases bepaald aan de hand van een voor opgesteld pakket van eisen, functioneel ontwerpen en afgesproken deadlines. Klik hier om meer te lezen over de werkwijze die LT&C hanteert.

In de video hieronder krijg je een indruk hoe Lesterhuis Training & Consultancy een Moodle implementatie aanpakt.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken