Mijn werkwijze als ZZP-er

Lesterhuis Training & Consultancy is een eenmanszaak. In de volksmond kun je mij voor het gemak ook ZZP-er noemen. Er zit uiteraard veel verschil tussen de ene ZZP-er en de ander. Daarom vind je op deze pagina meer informatie over de werkwijze van Lesterhuis Training & Consultancy.

Omdat ik graag flexibel inzetbaar wil blijven én garant wil staan dat ik altijd meerdere opdrachtgevers tegelijkertijd kan helpen, neem ik geen interim opdrachten aan.

Onafhankelijk….

Ik ben onafhankelijk. Dit geldt zowel voor mij als persoon, als voor mijn bedrijf. Ik ben dus géén onderdeel van een Moodle partner of een leverancier.

Maar ik ben ook pragmatisch ingesteld. Iedereen weet dat niemand alles kan weten of doen. Samenwerking met andere gespecialiseerde partijen is dan ook een onderdeel van mijn werkwijze.

What you see, is what you get

Sta er niet van te kijken als ik bij je binnenkom met een vest met een metalband erop. Hoewel ik van alle stijlen muziek ben, past de metal community het meeste bij mijn open visie om mensen in hun waarde laten.

Stoor jij je eraan? Laat het mij dan zeker weten, want ook dat waardeer ik erg. Ik zal daar in het vervolg rekening mee houden.

Deze directe manier van communiceren kun je ook verwachten in mijn werkwijze. Soms is het wat zakelijk, maar de persoonlijke noot wordt zeker niet gemist.

Duidelijkheid en helderheid

Met het bovenstaande gezegd is dit natuurlijk niet heel raar. Om mijn werkwijze goed uit te kunnen voeren, is het voor zowel mijzelf als voor jouw belang dat hier een aantal documenten aan te grondslag liggen.

Je vindt deze documenten in het menu onder het kopje: Contacten.

Mijn werkwijze met Moodle

Als je mij leert kennen, dan zul je al snel tot de ontdekking komen dat Moodle niet iets is wat ik er “even” bij doe. Moodle is meer dan mijn werk geworden. Het is mijn passie en hobby.

Mijn missie is om jou te helpen met het vinden van de juiste oplossing. Als mij dat niet lukt, dan breng ik je graag in contact met iemand uit mijn netwerk.

Moodle hosting

Ik werk samen met twee partijen op gebied van Moodle hosting: Rimote en Avetica B.V. Beide partijen hebben hun eigen kracht. Laten we samen kijken wat er het beste bij jouw organisatie past en wat er precies nodig is.

Moodle ontwikkeling

Het ontwikkelen van Moodle plugins is in mijn ogen een vak apart, maar mijn belangrijkste uitgangspunt is toch wel om ervoor te zorgen dat jouw project soepel blijft verlopen.

Daarom bespreek ik met jou (of via de stakeholders in je organisatie) eerst wat er nodig is. Dit wordt eerst in een Functioneel Ontwerp uitgewerkt vóórdat we een ontwikkelaar gaan benaderen. Het kan best zijn dat we tijdens het traject er al achterkomen dat we met een aantal simpele aanpassingen er al zijn én dat maatwerk helemaal niet nodig is.

Belangrijkste is toch wel dat je op basis van de offerte alsnog kunt beslissen om voor een andere oplossing te kiezen. Lesterhuis Training & Consultancy begeleidt niet alleen dit hele traject, maar is ook actief betrokken bij het testen, documenteren en implementeren van Moodle in jouw organisatie!

Moodle beheer -en support

Je hebt eindelijk de Moodle installatie draaiende, maar.. dan begint het pas. Terwijl jij bezig bent met hetgeen waar het om gaat in jouw organisatie, zorg ik ervoor dat je een veilige leeromgeving hebt en behoudt.

Moodle kennis

De wereld om ons heen verandert snel en dat geldt ook voor Moodle. Ik vind het belangrijk om bij te blijven leren. Daarom ben ik:

  • Minimaal 1x per jaar te vinden op een MoodleMoot in het buitenland.
  • Lid van van diverse Moodle fora en (social media) groepen.
  • Volg ik trainingen die door het Moodle HQ aangeboden worden.

Moodle als Open Source community

Moodle is in beginsel een Open Source software pakket. Naast dat ik mijn betaalde diensten hebt, lever ik ook een bijdrage aan de community.

Dit doe ik onder andere door:

  • Individueel lid te zijn van dé Officiele Moodle User Association.
  • Een bijdrage te doen aan crowdfunding projecten die belangrijk zijn voor de community.
  • Jaarlijks een donatie te doen – mede afhankelijk van mijn inkomsten – aan of het Moodle project en/óf de MUA.
  • Mijn tijd en energie te steken in werkgroepen om Moodle als platform te verbeteren of breder bekend te maken.