Moodle 3.1 – nu beschikbaar met 36 maanden ondersteuning

Moodle_3.1Vandaag kwam het bericht binnen: Moodle 3.1 vanaf vandaag te downloaden op moodle.org.  En … met een beloofde 36 maanden (1,5 jaar) ondersteuning op code -en veiligheidsproblemen.

Wat kun je verwachten in deze versie? Een aantal nieuwe – zoals competentiegericht leren – maar ook verbeteringen aan bestaande functionaliteiten zoals de beoordelen van ingeleverde opdracht en het aangeven van een documenttype in de Workshop activiteit.

Alle verbeteringen en aanpassingen komen aan bod in de onderstaande video. Óf klik hier voor screenshots.

Dat Moodle ook prioriteit geeft aan deMoodle app, blijkt wel als niet heel veel later een mail verschijnt dat ook hiervan een nieuwe versie – de Moodle Mobile 3.1 te downloaden is op de Google Play. De app is direct in gebruik te nemen met Moodle 3.1, waardoor cursisten op de app hun leerplannen kunnen bekijken en toetsen kunnen maken. Met hulp van een extra plugin kunnen toetspogingen ook offline gedaan worden.

In elk geval heel veel nieuws en moois om te gaan bekijken.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Gepubliceerd door

Gemma

Gemma Lesterhuis is eigenaar van Lesterhuis Training & Consultancy. Zij heeft zich in de afgelopen jaren gericht op het implementeren en integreren van Moodle in organisaties, trainingen en veranderingstrajecten. Gemma schrijft over haar praktijkervaringen met Moodle en de implementatie en integratie hiervan. Volg Gemma op Twitter via @lesterhuisg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.