Moodle badges op Linked-In

Moodle_BadgesOnlangs ving ik een vraag op of het mogelijk was om Moodle badges op Linked-In te laten zien. Je kunt niet direct vanuit Moodle badges delen/tonen op je Social Media platform zoals Twitter, Facebook of Google+ of juist op je Linked-In profiel. Maar Mozilla Backpack, waar je makkelijk je Moodle badges naar toe kunt uploaden, biedt deze mogelijkheid wel. Op How To Moodle leggen ze stap voor stap uit hoe je dit moet doen: http://www.howtomoodle.com/blog/adding-moodle-badges-linkedin-profiles/ (If you don’t speak Dutch, check this link)

Speciaal voor de Nederlandse community heb ik een Nederlandstalige handleiding én video gemaakt die hier te bekijken en downloaden is.

Voor de sitebeheerders onder ons – maak je gebruikers het makkelijk door op je Moodle omgeving bij Sitebeheer “Verbinden naar externe backpacks inschakelen” aan te zetten. Zo hoeven je gebruikers de Moodle badges niet één voor 1 te downloaden en in hun Mozilla Backpack te uploaden.

Als Sitebeheerder ga je hiervoor naar:

  • Sitebeheer
  • Badges
  • instellingen badges

Download de gebruikerkshandleiding voor het delen van Moodle Badges op Social Media hier.

Of bekijk de onderstaande video (klik rechtsonderin op volledig scherm te kijken)

One Comment

  1. Marcel de Leeuwe

    Hoi Gemma,Leuk om te zien dat je zo actief bent met je blog. Mooie artikelen over Moodle ook. Deze over open badges is heel handig voor deelnemers. Bedankt voor het schrijven en delen!Ik deel ook al jaren open badges uit en dat wordt erg gewaardeerd. Zie ook de blogposts erover: http://www.leerbeleving.nl/2013/02/09/verbrand-de-diplomas/ en http://www.leerbeleving.nl/2013/06/28/eerste-open-badges-uitgereikt/ Ter aanvulling op de manier die je beschrijft: vanuit het eigen profiel kan een deelnemer ook een badge (.png-formaat) downloaden en dan zit daar de meta-data in. Vervolgens kun je dit png-bestand uploaden bij je Mozilla Backpack.Succes met je activiteiten en met je blog!Hartelijke groeten,Marcel de Leeuwewww.leerbeleving.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.