Moodle Board – samenwerken met post-it’s

Moodle Board is een  “nieuwe” activiteit. Nieuw niet helemaal volgens ontwikkelaar Mike Churchward  van Brickfield Education Labs. Het is een bestaande activiteit in een nieuw jasje, maar dat terzijde.

De activiteit kenmerkt zich door een gemakkelijke en simpele opmaak, maar dat doet niet af aan de mogelijkheden van samenwerking.

Na installatie kunnen docenten, trainers en contentmakers de activiteit toevoegen aan hun cursus. De activiteit heeft slechts 5 instellingen. De leukste vind ik nog wel dat je zelf de achtergrondkleur kan bepalen óf een achtergrond afbeelding kan toevoegen.

Als docent kun je er voor kiezen dat de geplaatste “post-its “ een waardering krijgen in de vorm van een aantal sterren. Het is echt een leuke ‘Nice-to-have’, want de activiteit communiceert verder niet naar het puntenboek.

De activiteit werkt uitstekend samen met de Moodle groepsfunctie, waardoor je groepen gezamenlijk kan laten werken. Omdat je als sitebeheerder kan instellen hoe vaak het bord ververst wordt, kan het ook gebruikt worden in een “live situatie”. Bijvoorbeeld tijdens een Virtuele sessie met BigBlueButton.

Wat ik een beetje jammer vind, maar niets afdoet aan de activiteit is dat er géén automatische voltooiingscriteria zijn. Je kan deze wel uitzetten en/of student zelf laten afvinken. Maar wie weet volgt dit nog!

Hoe zou jij Moodle Board inzetten?

Ik zie deze activiteit volledig tot zijn recht komen als je bijvoorbeeld bezig bent met Projectmatig werken. Denk aan het leren SCRUM-en.

Hoe zou jij Moodle Board toepassen in je Moodle cursus? Laat dan jouw reactie achter!

Moodle Board video

In de onderstaande video vertel ik meer over Moodle Board en laat ik zien hoe de activiteit werkt.

LT&C ondersteunt en adviseert organisaties in het gebruik van het Moodle LMS en didactische vraagstukken. We helpen je graag om jouw leerdoelen om te zetten naar een interactieve, toegankelijke en bruikbare leeromgeving.


Comments are closed.