Moodle plug-in: Mijn Training

12 maanden geleden schoot ik het project “My Course Dashboard revamp” in bij de MUA. In augustus werd het project door de MUA aangeboden bij Moodle HQ en wordt er hard gewekt aan niet alleen de vormgeving maar ook de technische kant. Met trots volg ik deze ontwikkelingen en kijk ik uit naar de implementatie die -naar alle waarschijnlijkheid – in Moodle 3.3 te verwachten is.

Echter zijn er gebruikers die graag al een simpele, alternatieve oplossing zoeken. In samenwerking met Euroforum B.V heeft LT&C het blok “Mijn Training” laten ontwikkelen.

Mijn training is gebaseerd op het Moodle start blok “mijn cursussen”. Het blok kan zowel op de home als dashboard (startpagina) getoond worden. Wanneer je bij je cursus een afbeelding hebt geplaatst zal deze getoond worden, inclusief startdatum en een knop “start”. Het blok werkt vanaf Moodle 2.9 tot 3.2.

Mijn_training

 

 

 

Momenteel zit het blok in een eerste implementatie fase, waarmee LT&C het beschikbaar stelt aan eigen klanten die interesse hebben. In deze fase hopen we alle bugs en onhebbelijkheden te kunnen tackelen. De intentie is om in een tweede fase het blok te introduceren via Moodle.org.

Belangrijk om te weten:

  • Het blok is getest op de thema’s: Essential, Aardvark en Clean
  • Admins zien alleen de knoppen indien de instelling “admin user sees own courses”
  • De afbeelding die getoond wordt is aan de cursus toegevoegd bij Cursus Samenvattingsbestanden. Let wel op dat afbeeldingen moeten een max hoogte van 120px hebben, en mogen niet te breed zijn.
  • Het blok is ontwikkeld door Solin

Aankondiging Plug-in Booking:

In het komend jaar zal LT&C zich nog met 1 ander project bezig houden, namelijk de plug-in: Booking. Deze plug-in wordt al sinds 2012 aangeboden aan de Moodle community. Samen met de ontwikkelaar David Boger is LT&C aan het kijken hoe we deze plug-in nog meer kunnen aansluiten bij een blended aanbod in Moodle en het voeren van een cursusadministratie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.