Moodle plugin

Op deze pagina vind je een overzicht van Moodle plugins die LT&C op verzoek van klanten heeft ontwikkeld. LT&C ontwikkelt alleen maatwerk Moodle plugins voor klanten waarvan nog géén oplossing te vinden is in de Moodle Plugin Databank.

De Moodle plugin wordt altijd ontwikkelt in samenwerking met een ontwikkelaar uit de Moodle Community en/of Moodle Partners.

De plugins worden altijd vrijgegeven via het openbare Github account van de ontwikkelaar. Plugins die van meerwaarde zijn voor de community worden ook geplaatst in de Moodle Community Databank.

Op deze pagina vind je een overzicht van plugins die zijn ontwikkeld door LT&C.

Alle plugins zijn vrij te gebruiken. Neem voor support en ondersteuning contact op met LT&C.

Meer informatie over hoe ik te werk ga voor maatwerk oplossingen lees je in deze brochure: implementatie en ontwikkeling.

Blok: Generico Templates

Ontwikkelaar: Luuk Verhoeven – LDesign Media
Link: https://github.com/MFreakNL/moodle-block_genericotemp

Een klant wilde een HTML-blok op de pagina met daarin een Generico template code. Dit blok mocht NIET zichtbaar zijn voor leerlingen. Luuk heeft een “fork” gemaakt van het Moodle standaard HTML-blok met de optie om per rol te bepalen of deze wel of niet zichtbaar mag zijn. Ook werd de optie gemaakt om er een standaard Generico template aan toe te voegen.

Het blok kan ook gebruikt worden in andere situaties en heeft niet de criteria dat de Generico Filter plugin aanwezig moet zijn.

Cursusformat: Voortgang Sectie Format

Ontwikkelaar: G.J. Barnard
Link: https://github.com/gjb2048/moodle-format_vsf

Dit format is ooit begonnen als een simpele uitbreiding van het Standaard Onderwerpen format. Over de jaren heen zijn er allerlei extra functionaliteiten toegevoegd, zodat steeds meer klanten overstappen op dit format. Het format wordt ook gebruikt als voorbeeld naar Moodle HQ en de MUA als een gemis tot flexibiliteit en doorontwikkeling in de standaard.

Blok: Moodle VSF module navigatie

Ontwikkelaar: Bas Brands & Luuk Verhoeven – LDesign Media
Link: https://github.com/MFreakNL/moodle-block_vsf_module_navigation

Dit blok is ooit gemaakt als een simpele aanvulling op het Moodle Community blok: Course Module Navigation. De eerste aanpassing die we deden was om ervoor te zorgen dat het blok alleen getoond werd op de Module pagina’s en niet meer op de cursus overzichtspagina.

In de afgelopen jaren zijn er een klein aantal extra uitbreidingen bijgekomen, waardoor bijvoorbeeld nu inspringen mogelijk is en je een notitie van de tijd kunt maken. Het blok is met name bedoeld om samen te werken met het Cursuformat: VSF. Het is niet noodzakelijk om deze geïnstalleerd te hebben om het te gebruiken.

Activiteit: HTML4 Canvas Sketch Game

Ontwikkelaar: Luuk Verhoeven – LDesign Media
Link: https://moodle.org/plugins/mod_gcanvas

Deze activiteit is ontwikkeld voor Kind en Ziekenhui zodat ouders hun eigen “mood” board kunnen maken. De activiteit heeft geen beoordelingsopties, waardoor het echt een “student” gerichte activiteit is, waar ze zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan.

Blok: User Favorites

Ontwikkelaar: Luuk Verhoeven – LDesign Media
Link: https://moodle.org/plugins/block_user_favorites

De inspiratie voor dit blok kwam vanuit https://moodle.org/plugins/block_user_bookmarks. De opdracht leek bij aanvang heel makkelijk: zorg ervoor dat dit blok werkt op Moodle 3.5. Helaas bleek uiteindelijk dat het beter was om het opnieuw op te bouwen.

Blok: EF Quicklist

Ontwikkelaar: Onno Schuit, Luuk Verhoeven – LDesign Media
Link: https://github.com/MFreakNL/moodle-block_efquicklist

De inspiratie voor dit blok kwam vanuit https://moodle.org/plugins/block_quickcourselist. We wilden met name mogelijk maken om te kunnen zoeken op bijvoorbeeld Moodle Course ID-nummer.

Activiteit: Mijn Accreditatie

Ontwikkelaar: Luuk Verhoeven – LDesign Media
Link: https://github.com/MFreakNL/moodle-mod_myaccreditation

Deze activiteit begon als een project om ervoor te zorgen dat een cursist in de cursus persoonlijke gegevens kon achterlaten. Vervolgens werden deze via een andere applicatie doorgestuurd naar Xaurum.

In een latere fase hebben we aan deze activiteit ook de API koppeling naar Xaurum toegevoegd. Waardoor de activiteit te gebruiken is voor organisaties die Permanente Educatie punten door willen sturen naar de PE-online applicatie van Xaurum.