Moodle plugins

Wanneer je beheerder bent van een meerdere Moodle leeromgevingen, dan begin je een goed beeld te krijgen over welke plugins wel of juist niet handig zijn.

Op deze pagina vind je niet alleen Moodle Plugins die ik zelf veel gebruik, maar ook plugins die door Lesterhuis Training & Consultancy in samenwerking met Moodle community ontwikkelaars zijn ontwikkeld in opdracht van klanten.

Sommige van deze plugins zijn terug te vinden op moodle.org, andere alleen op de Github pagina van de ontwikkelaar. Echter al deze plugins zijn vrijblijvend te gebruiken en zijn vrij gegeven onder dezelfde GPL voorwaarden als de Moodle bron code. Uiteraard zou het fijn zijn als je verbeteringen en/of aanpassingen maakt op de plugin via Github weer aan ons beschikbaar stelt.

Wil je meer weten over maatwerk oplossing van LT&C? Neem dan contact met ons op!

Community plugins die wij aanbevelen

 • Generico Filter
  Een verborgen juweel onder de filters. De Generico filter maakt het mogelijk voor admins om “code” in met behulp van Atto knop beschikbaar te maken voor gebruiker. Of met behulp van het blok Generico te tonen zonder maatwerk!
 • Edwiser Bridge
  De ideale oplossing voor Moodelaars die hun Moodle omgeving willen koppelen aan het e-commerce webplatform WordPress.
 • Intelliboard
  Visualiseert data voor gebruikers van Moodle met behulp van widges en rapportages.

Plugins ontwikkeld door Lesterhuis Training & Consultancy

 • Blok Gebruikers favorieten
  Bookmark en beheer je favoriete pagina’s in Moodle met 1 druk op de knop.
 • Blok Generico Templates
  Een uitbreiding op het blok HTML waarmee je rechten kan toekennen aan rollen. Speciaal ontwikkelt om 1 Generico code te tonen op verschillende pagina’s.

Cursusformat: Voortgang Sectie Format

Ontwikkelaar: G.J. Barnard
Link: https://github.com/gjb2048/moodle-format_vsf

Dit format is ooit begonnen als een simpele uitbreiding van het Standaard Onderwerpen format. Over de jaren heen zijn er allerlei extra functionaliteiten toegevoegd, zodat steeds meer klanten overstappen op dit format. Het format wordt ook gebruikt als voorbeeld naar Moodle HQ en de MUA als een gemis tot flexibiliteit en doorontwikkeling in de standaard.

Blok: Moodle VSF module navigatie

Ontwikkelaar: Bas Brands & Luuk Verhoeven – LDesign Media
Link: https://github.com/MFreakNL/moodle-block_vsf_module_navigation

Dit blok is ooit gemaakt als een simpele aanvulling op het Moodle Community blok: Course Module Navigation. De eerste aanpassing die we deden was om ervoor te zorgen dat het blok alleen getoond werd op de Module pagina’s en niet meer op de cursus overzichtspagina.

In de afgelopen jaren zijn er een klein aantal extra uitbreidingen bijgekomen, waardoor bijvoorbeeld nu inspringen mogelijk is en je een notitie van de tijd kunt maken. Het blok is met name bedoeld om samen te werken met het Cursuformat: VSF. Het is niet noodzakelijk om deze geïnstalleerd te hebben om het te gebruiken.

Activiteit: HTML4 Canvas Sketch Game

Ontwikkelaar: Luuk Verhoeven – LDesign Media
Link: https://moodle.org/plugins/mod_gcanvas

Deze activiteit is ontwikkeld voor Kind en Ziekenhui zodat ouders hun eigen “mood” board kunnen maken. De activiteit heeft geen beoordelingsopties, waardoor het echt een “student” gerichte activiteit is, waar ze zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan.

Blok: EF Quicklist

Ontwikkelaar: Onno Schuit, Luuk Verhoeven – LDesign Media
Link: https://github.com/MFreakNL/moodle-block_efquicklist

De inspiratie voor dit blok kwam vanuit https://moodle.org/plugins/block_quickcourselist. We wilden met name mogelijk maken om te kunnen zoeken op bijvoorbeeld Moodle Course ID-nummer.

Activiteit: Mijn Accreditatie

Ontwikkelaar: Luuk Verhoeven – LDesign Media
Link: https://github.com/MFreakNL/moodle-mod_myaccreditation

Deze activiteit begon als een project om ervoor te zorgen dat een cursist in de cursus persoonlijke gegevens kon achterlaten. Vervolgens werden deze via een andere applicatie doorgestuurd naar Xaurum.

In een latere fase hebben we aan deze activiteit ook de API koppeling naar Xaurum toegevoegd. Waardoor de activiteit te gebruiken is voor organisaties die Permanente Educatie punten door willen sturen naar de PE-online applicatie van Xaurum.