Moodle Simple Certificate activiteit en blok

moodle_simple_certificateDe Moodle plugin Simple Certificate is een van de vele plugins waar ik dagelijks mee te maken heb. Het is een echte aanrader voor organisaties die nog steeds handmatig certificaten maken en versturen. De plugin is gemakkelijk te installeren, en goed in te stellen op de wensen van de organisatie.

Doordat de templates zelf te uploaden zijn, kun je gemakkelijk voor elke training je eigen stijl gebruiken. Het bestand moet minimaal een .jpg zijn, maar kun je bijvoorbeeld zelf maken in een powerpoint of laten ontwerpen. Het certificaat kan zowel verticaal als horizontaal geprint worden, en je bepaald zelf waar én welke teksten gedrukt worden.

De cursisten kunnen – aan de hand van instellingen zoals beperken van toegang – het certificaat downloaden en/of per mail ontvangen. Wil je het certificaat toch zelf uitdelen tijdens de bijeenkomst? Gebruik dan de bulk opvraag en ontvang de certificaten een ZIP bestand om te printen.Cursisten kunnen na de hand de digitale versie opvragen in de cursus.

moodle_simple_certificate_blockDeze Moodle plugin bestaat inmiddels al een tijdje, maar sinds afgelopen week kun je ook het blok: Simple Certificate downloaden op Moodle.org.
Het blok kun je niet alleen plaatsen in een cursus zelf, maar bijvoorbeeld ook op je site pagina of op de mijn startpagina/dashboard van je cursisten/deelnemers in je Moodle omgeving. In de cursus zelf zie je alleen het certificaat van de desbetreffende cursus, maar op je startpagina/sitepagina zal het blok alle behaalde certificaten tonen.

Wil je meer weten over het gebruik van de Moodle plugin Simple Certificate én het blok zelf? Maak dan een account aan op http://moodle.ltnc.nl en meld je aan bij de training: Simple Certificate.

De plugin en het blok is ontwikkeld door Carlos Alexandre Fonseca.
 Donaties voor het onderhouden en ontwikkelen van plugin's wordt altijd op prijs gesteld door de Moodle community!

Gepubliceerd door

Gemma

Gemma Lesterhuis is eigenaar van Lesterhuis Training & Consultancy. Zij heeft zich in de afgelopen jaren gericht op het implementeren en integreren van Moodle in organisaties, trainingen en veranderingstrajecten. Gemma schrijft over haar praktijkervaringen met Moodle en de implementatie en integratie hiervan. Volg Gemma op Twitter via @lesterhuisg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.