Moodle Workplace

Op 12 februari jl. lanceerde Moodle in Londen Moodle workspace..

Gry Stene, Chief product officer van Moodle HQ, laat via een forum bericht weten dat de oplevering van dit product een resultaat is van een samenwerking tussen Moodle Hoofdkantoor en Moodle partners.

Volgens het artikel is een van de belangrijkste functionaliteiten van Moodle Workplace: Multi-tenancy.

Multi-tenancy bij Moodle kan interessant zijn voor organisaties die wel graag 1 database willen hebben, maar voor elke afdeling/divsie binnen hun organisatie hun eigen uiterlijk en organisatiestructuur.

Naast Multi-tenancy worden er ook nog andere voordelen genoemd zoals de mogelijkheid om organisatie structureren en rollen in te richten. Certificering. Of dynamische regels voor workflows en rapportages.

Moodle Workplace is momenteel alleen beschikbaar via aangewezen Partners. Dit komt omdat op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan product verbeteringen. De insteek is om Moodle Workplace van 3de kwartaal van 2019 aan te kunnen bieden via alle Moodle Partners.

De vraag is natuurlijk of we Moodle Workplace functionaliteiten terug gaan komen in het Moodle Open Source product.

De kans dat dit gaat gebeuren lijkt niet zo heel groot te zijn. Het kan wel zijn dat onderdelen er terug in gaan komen, maar zeker niet in zijn volledigheid of zonder toestemming van Partners. Er is belooft dat hier nog meer informatie over gaat komen.

Wil je alvast meer weten over Moodle Workplace?

  • Kijk dan op: https://moodle.com/workplace/
  • Neem contact op met 1 van de 2 Moodle Partners van Nederland: UP learning of Avetica BV

Demo’s:

  • Op 12 maart a.s. wordt er een online live demo verwacht tijdens de MUA Town hall meeting. Je bent vanaf 19:00 uur CET van harte welkom, klik hier om de online sessie te starten.
  • Tijdens het Avetica Live Event van 19 maart door Marcel van Baaren, E-learning ontwikkelaar bij Avetica.

Gepubliceerd door

Gemma

Gemma Lesterhuis is eigenaar van Lesterhuis Training & Consultancy. Zij heeft zich in de afgelopen jaren gericht op het implementeren en integreren van Moodle in organisaties, trainingen en veranderingstrajecten. Gemma schrijft over haar praktijkervaringen met Moodle en de implementatie en integratie hiervan. Volg Gemma op Twitter via @lesterhuisg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.