Moodle Generico Filter: geef je Moodle een persoonlijk tintje

accordian_programmapersonaliseerd_berichtDe Moodle Generico filter plugin krijg je direct een aantal leuke manieren om je Moodle content op een wat andere manier te presenteren.

Plaats bijvoorbeeld op je startpagina een HTML blok met daarin de Accordian filter om op een andere manier je cursusaanbod te tonen.

Of pas de standaard Moodle Generico Filter instelling “Hello World” aan om een persoonlijk tintje te geven aan je forumberichten of andere soorten cursuscontent (opdrachten, teksten etc).

Oh ja… het forumbericht toont in de mailbox ook “Beste –naam cursist-“! 

Waar kun je de filter downloaden?

De filter is uiteraard te downloaden op Moodle.org. Voor een stukje gemak adviseer ik wel de Atto teksteditor te gebruiken, waar je met de plugin ook een Generico knop krijgt. Na downloaden moet je de plugins op sitebeheer niveau nog wel instellen.

  • Generico filter plugin instellingen: sitebeheer – pluging – filter. Zet de filter aan, en selecteer de opties die je wilt gebruiken.
  • Generico Atto plugin: sitebeheer -> teksteditor -> ATTO HTML Editor -> werkbalkinstellingen->  voeg in het rijtje toe “generico = generico”.

Klik hier voor een directe link. 

Meer weten?

Uiteraard help ik je graag bij het instellen van de Generico Filter. Maar bekijk ook eens de onderstaande links:

Gepubliceerd door

Gemma

Gemma Lesterhuis is eigenaar van Lesterhuis Training & Consultancy. Zij heeft zich in de afgelopen jaren gericht op het implementeren en integreren van Moodle in organisaties, trainingen en veranderingstrajecten. Gemma schrijft over haar praktijkervaringen met Moodle en de implementatie en integratie hiervan. Volg Gemma op Twitter via @lesterhuisg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.