Moodle Training

Ben jij op zoek naar een Moodle training? Je kan bij Lesterhuis Training & Consultancy terecht voor Moodle maatwerk trainingen. Deze trainingen stemmen wij dan volledig af op jouw behoeftes en Moodle leeromgeving. Deze maatwerk trainingen verzorgen we online of offline op een locatie nar keuze.

Je kan bij Lesterhuis Training & Consultancy terecht voor Moodle Maatwerk trainingen voor:

  • Sitebeheerders.
  • Content makers/bouwers.
  • Onderwijskundige die willen leren hoe ze hun offline materiaal kunnen omzetten naar online materiaal.
  • H5P

Onze trainingen worden gegeven door Gemma Lesterhuis (Sitebeheer, cursusontwikkeling, algemeen), Kees Koopman (cursusontwikkeling/toetsen) en/of René Breedveld (H5P) afhankelijk van je leervraag.

Ben je op zoek naar meer algemene trainingen lees dan hieronder verder.

Online Moodle trainingen

Moodle Training

Op de Learn Moodle website vind je maar liefst vier gratis online trainingen . Er is voor elke doelgroep wel een training. Hieronder vind je een korte toelichting per training.

Moodle Teaching Basic

Is een zelfpaced training gericht op beginnende Moodlelaars. Maar ook zeker goed als je even je Moodle skills wil opfrissen. Deze training is ook vaak een basis training voor de Moodle Educator Certification en geeft je een basis idee over doceren met/in Moodle.

Moodle Admin Basic

Is tevens een zelfpaced training, gericht op Moodlelaars die zich bezig houden met de sitebeheer interface van Moodle. De training is ook prima te gebruiken om de kennis van medewerker te toetsen voordat je ze aan de sitebeheer knoppen laat zitten.

Learn Moodle Basics

Deze training wordt 2x per jaar gegeven en bestaat uit een 4 week durend programma. De training is niet alleen voor beginnende Moodlelaars, maar ook diegene die al langer bezig zijn. In vier weken nemen Helen Foster en Mary Cooch je mee in de mogelijkheden van Moodle, terwijl je ook nog eens kennis gaat maken met de Moodle Community.

Moodle Plugin Development Basic

Een zelfpaced training voor Moodle ontwikkelaars en technisch beheerders. Deze training geeft je inzichten in de modulare architectuur van Moodle.

Hulp nodig?

Is Engels niet je sterkte taal, en zoek je graag wat begeleiding? Geen enkel probleem, LT&C heeft al deze trainingen zelf gevolgd en help je graag bij het doorlopen.

Het Moodle Educator Certificate Program

Het Moodle Educator Certificationprogram (MEC) is een uitgebreid les- en leercurriculum voor de hedendaagse docent. MEC is ontwikkelt door Moodle Hoofdkantoor en alleen beschikbaar via Moodle Partners.

De MEC training is gebaseerd op het Europese Framework voor “Digitale Competence of Educators: DigiCompEdu” .

Wil jij als docent leren hoe je de kwaliteiten van jouw online cursus kan verbeteren? Samen leren met andere Moodlelaars? Zes badges verdienen en een afsluit certificaat?

Overige trainingen

Binnen Nederland zijn er diverse partijen die zich bezighouden met het bieden van Moodle trainingen. Uiteraard kun je altijd terecht bij een Nederlandstalige Moodle partners.