Nieuwe content types in H5P en meer..

Houden jullie ook zo van nieuwe dingen? Afgelopen februari kondigde H5P haar grootste release ooit aan, met maar liefst 3 nieuwe content types! Ik kon niet wachten om het allemaal te gaan uitzoeken en voor de nieuwsgierigen onder ons geef ik een korte uitleg over wat jullie allemaal kunnen verwachten!

Branching Scenario

Dit nieuwe content type geeft je de mogelijkheid om leerscenario’s te creëren, die veranderen per keuze die de gebruiker maakt. Je kunt dit content type goed gebruiken voor adaptief leren. Het is een manier om de gebruiker zijn eigen paden te laten nemen in het leerproces, aan de hand van zelfgecreëerde dilemma’s waar de gebruiker écht kan ervaren wat de consequenties zijn van de fouten die hij of zij maakt. Ben je benieuwd naar een voorbeeld, of meer uitleg? Neem hier dan een kijkje: https://h5p.org/node/26158

Branching Scenario is in principe net zo stabiel als alle andere grote nieuwe content types die de laatste tijd zijn uitgebracht, het is alleen nog niet grondig getest door gebruikers.

Virtual Tour

Virtual tour is een nieuw content type wat een middel is om als het ware een 360 graden tour te geven. Je kunt er een 3D wereld in creëren, en hierin interactiepunten plaatsen zoals video’s, tekst, foto’s en interactieve vragen.

Dit nieuwe content type geeft de mogelijkheid om een realistische omgeving na te bootsen waarin kan worden geleerd, beleefd en ontdekt. Boots bijvoorbeeld je werkomgeving na en laat je toekomstige werknemers hier alvast uitdagingen in doen om je bedrijf goed te leren kennen.

Bekijk hier het voorbeeld van een virtual tour in een romeins theater: https://h5p.org/virtual-tour-360

Dictation

Zoals de naam al zegt, bied dit content type je de mogelijkheid om dicteertaken te maken. Je kunt op deze manier je studenten trainen in hun luistervaardigheid en spellingsvaardigheden op Wordpress, Moodle of Drupal.

Je hoeft niet alleen met tekst te werken maar kan ook audio gebruiken. Ook heb je dan opties om de audiosnelheid te veranderen. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Bekijk het hier: https://h5p.org/dictation

En ander verbeteringen zoals…

Naast al deze nieuwe snufjes zijn er ook nog een aantal verbeteringen aangebracht. Zo heb je nu onder andere de mogelijkheid om:

  • Figuren toe te voegen aan de course presentation
  • Memory games met geluiden te maken
  • Een herhalingsmodus toe te voegen in de dialog cards waardoor je kaarten meerdere keren kunt oefenen.
  • Een audiorecorder toe te voegen in de ontwerptool

Gepubliceerd door

Gemma

Gemma Lesterhuis is eigenaar van Lesterhuis Training & Consultancy. Zij heeft zich in de afgelopen jaren gericht op het implementeren en integreren van Moodle in organisaties, trainingen en veranderingstrajecten. Gemma schrijft over haar praktijkervaringen met Moodle en de implementatie en integratie hiervan. Volg Gemma op Twitter via @lesterhuisg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.