Gebruikers favorieten

Gebruikers favorieten is ontwikkeld door Lesterhuis Training & Consultancy in opdracht van Stichting Kind en Ziekenhuis.

De oorspronkelijk opdracht was om het community blok: User Bookmarks beschikbaar te maken voor Moodle 3.5. Echter bleek tijdens de ontwikkeling, dat het lastig was dit te regelen. We hebben uiteindelijk besloten het blok in een nieuw jasje te steken.

Wat kun je met het Gebruiks favorieten?

Met dit blok kun gebruikers een set van eigen favoriete links maken, waardoor ze sneller kunnen navigeren binnen Moodle.

Het blok heeft hierdoor veel weg van het standaard blok “Admin Bookmarks”, waarmee je als admin via Sitebeheer snel links kunt maken.

Gebruikers favorieten kan op de startpagina geplaatst worden en toegevoegd worden aan cursussen. Gebruikers favorieten is standaard ingesteld voor managers, docenten en studenten.

Hoe werkt het?

Als docent dien je het blok Gebruikers favorieten toe te voegen aan je cursus.

Vervolgens kan een aangemelde gebruiker in de cursus, een pagina favoriet maken. Dit doen ze door te klikken op de knop: Voeg huidige pagina toe aan favorieten (1).

Standaard nemen we de naam (2) van de cursus of activiteit, maar als je wilt kan je dit aanpassen. Zodat je eigen lijst kunt opbouwen.

Het blok heeft tevens een “beheer” functie, waarmee je:

  • De naam van de pagina wijzigen (4) .
  • De pagina verwijderen (5).
Een pagina toevoegen aan het blok Gebruikers favorieten
Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Gebruikers favoriete instelling tip

Ons advies aan sitebeheerders is om na installatie, het blok Gebruikers favorieten toe te voegen aan de sitepagina van Moodle.

Als je wilt dat het blok op alle pagina’s binnen je Moodle te zien en gebruiken is, pas dan de configuratie instelling Toon op paginatypes aan naar Gelijk welke pagina (2).

Indien gewenst kan de standaard naam Gebruikers favorieten door sitebeheerders worden aangepast (1).

configuratie blok Gebruikers favorieten

Waar kun je Gebruikers favorieten vinden?

De module is vanaf Moodle 3.5 beschikbaar en te vinden in de Moodle.org databank.

Gebruikers favorieten wordt inmiddels op verschillende Moodle sites gebruikt. Mis jij een functie of wil je een bug melden? Stuur een mail naar servicedesk@ltnc.nl.

Wil jij graag dat deze module beschikbaar blijft voor de community? Meld je dan aan voor het LT&C Community Plugin programma. Als lid van dit programma betaal je een vast bedrag per LT&C Module, zodat we deze kunnen blijven ondersteunen.

Klik hier als je wilt weten hoe LT&C omgaat met Moodle plugins.