Profielvelden verbergen met Custom CSS

Regelmatig krijg ik de vraag of de profielvelden aangepast kunnen worden aan de organisatie. Gelukkig hebben we de optie om zelf Custom Profielvelden aan te maken. Maar hoe verberg je nu velden die je gebruikers helemaal niet hoeven in te vullen, denk hierbij aan ICQ, AIM, Yahoo en MSN.

Ontwikkelaars zullen voor de meest praktische oplossing gaan, namelijk het aanpassen van de Moodle code. Maar helaas, als beheerder wil je dit eigenlijk niet omdat het bij updates weer problemen kan opleveren. Daarnaast kan het best handig zijn om velden te hebben die gebruikers niet kunnen zien, maar jij wel kunt gebruiken om vanuit de database rapportages te maken.

De oplossing hiervoor: Custom CSS (of soms vertaald naar aanvullende css)

Waar vind ik Custom CSS

Vind je als een blok in het thema dat je gebruikt. Je gaat hiervoor naar sitebeheer > Uiterlijk > thema > klik op het thema dat je hebt ingesteld als hoofdthema. In dit blok voeg je CSS regels toe waarmee je specifieke velden in het Profiel van een gebruiker gaat verbergen. Door deze velden te verbergen ziet de gebruiker het niet meer op zijn/haar scherm.

Hoe weet ik nu wat ik moet toevoegen

Kortweg gaat het om een stukje custom css code #vulhierhetitemin{display:none!important}.

In de video hieronder (4.30 min) laat ik zien hoe je dit item vind en hoe je het toevoegt aan het Custom CSS veld.

Klik hier voor de PDF documentatie  waarin de stappen uitgeschreven staan, maar ook meteen de Custom CSS code voor een aantal velden al voor je uitgeschreven staan.

 

Mocht je naar aanleiding van de video of de PDF uitleg nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op via: servicedesk@ltnc.nl

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Gepubliceerd door

Gemma

Gemma Lesterhuis is eigenaar van Lesterhuis Training & Consultancy. Zij heeft zich in de afgelopen jaren gericht op het implementeren en integreren van Moodle in organisaties, trainingen en veranderingstrajecten. Gemma schrijft over haar praktijkervaringen met Moodle en de implementatie en integratie hiervan. Volg Gemma op Twitter via @lesterhuisg.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.