Readspeaker plugin voor Moodle

Door de jaren heen zijn er al heel wat technische middelen ontwikkeld en bedacht om te zorgen dat je in jouw Moodle cursus rekening kunt houden met de verschillende manieren waarop mensen leren.

ReadSpeaker is zeker géén nieuwe tool in dit lijstje, maar toch wel eentje die ik even onder de aandacht wil brengen.

Met ReadSpeaker kun je de tekst die in jouw omgeving staat omzetten naar spraak. Dit is niet alleen handig bij het bijvoorbeeld leren van andere talen, maar ook wanneer je cursisten hebt met bijvoorbeeld dyslexie.

ReadSpeaker werkt helaas (nog) niet met SCORM-modules en de H5P plugin.

H5P is een tool die je op steeds meer Moodle omgevingen ziet verschijnen. Uiteraard heb ik dan ook contact met ze opgenomen óf ze hier nog wel mee aan de slag gaan.

En ja! Wanneer de integratie met H5P er is, is nog niet bekend maar ze zijn er druk mee bezig. Zodra daar meer nieuws over is, dan kun je het hier zeker terugvinden.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Wil jij meer weten of ReadSpeaker? Stuur dan een mailtje naar servicedesk@ltnc.nl.

Gepubliceerd door

Gemma

Gemma Lesterhuis is eigenaar van Lesterhuis Training & Consultancy. Zij heeft zich in de afgelopen jaren gericht op het implementeren en integreren van Moodle in organisaties, trainingen en veranderingstrajecten. Gemma schrijft over haar praktijkervaringen met Moodle en de implementatie en integratie hiervan. Volg Gemma op Twitter via @lesterhuisg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.