Samenwerken met LT&C

samenwerken_ltnc

Bij het selecteren, implementeren en gebruiken van een Moodle™ wil je uiteraard samenwerken met een partner die alle kennis in huis heeft.

Daarnaast wil je natuurlijk flexibiliteit, korte lijnen en heldere communicatie. Die eigenschappen vind je bij LT&C.

Door onze werkwijze kunnen wij de optimale mix van deze eigenschappen bieden. Dat doen wij door zelf klein te blijven, maar de samenwerking te zoeken met andere specialisten.

Hierdoor bieden wij de zekerheid van een groot bedrijf met de flexibiliteit en snelheid van een klein bedrijf.

De samenwerkingen bieden ons de garantie dat wij blijven leren van elkaar, en daarmee onze kennis van Moodle™ altijd up-to-date houden. Voor klanten heeft het als voordeel dat wij werken met een flexibele schil van medewerkers die allemaal een passie hebben voor Moodle™.

Samenwerken zodat je…

Bij LT&C houden we van snelheid, flexibiliteit, korte lijnen en heldere communicatie. Daarom houden we de organisatie graag klein. Maar we bieden ook de kennis en kunde van een grote organisatie. Om dat te bereiken werken wij samen met specialisten op ieder vakgebied. Zo bieden wij 'the best of both worlds'! 

Hieronder vind je een overzicht van kanjers op wie LT&C altijd kan terugvallen! 

 • Gemma Lesterhuis, eigenaar/consultant en trainer, is jouw primaire contactpersoon bij vragen en problemen.
 • Peter Haasdijk, consultant/adviseur, is jouw steun en toeverlaat bij het implementeren en gebruik.
 • Kees Koopman een inspiratie voor individuele vakgroepen, ontwerpers van cursussen, trainers en docenten.
 • Brian Lesterhuis zorgt ervoor dat de supportdesk en Minor updates gewoon doordraaien.
 • Nicolette Kreber, virtueel assistent zorgt ervoor dat onze nieuwsbrieven, blogs en website piekfijn in orde is. 
 • Gabi van Reekum, aanvullende ondersteuning. 

en wanneer wij telefonisch in gesprek zijn, krijg je een van kanjers van BizziPhone aan de lijn om jouw boodschap aan ons achter te laten.

Bij LT&C bieden we Moodle Open Source LMS hosting op maat. Je kan hierbij kiezen uit een eigen Moodle geoptimaliseerde Virtuele Machine of onze Shared Hosting  oplossing. Belangrijkste is dat we in beide oplossingen ervoor zorgen dat je volledig wordt ontzorgd bij het hosten en beheren van jouw Moodle Open Source leeromgeving. 

Ga naar ltnc.nl/abonnementen om meer te weten te komen over onze hostingsoplossingen. 

Onze Moodle Open Source LMS hostingsoplossing wordt mogelijk gemaakt dankzij de technische ondersteuning van: 

partner_rimote
All ICT servicebureau
  
                                                     

Onze Moodle Maatwerk plugins worden ontwikkelt, door ontwikkelaars met jarenlange Moodle ervaring. Al onze ontwikkelingen worden onderdeel van het LT&C Plugin en Beheer abonnement, zodat wij jouw kunnen garanderen dat je hier nog jaren plezier van hebt zonder onverwachte kosten. Onze ontwikkeltrajecten voeren wij volgens een Agile werkwijze uit en vanuit het abonnement onder freeware licentie uitgegeven. 

Wil je meer weten over het LT&C plugin en beheer abonnement - klik dan hier.

Ons vast ontwikkelteam bestaat uit 

Het ontwikkelteam van Luuk Verhoeven, Ldesign Media. Luuk is onze rots in de branding wanneer het aankomt op slimme, pragmatische uitbreidingen van Moodle. Uiteraard wordt alles ontwikkeld met een blik op de toekomst en volgens Moodle richtlijnen. 
Voor LT&C is Gareth een ware Moodle legend. Ontwikkelaar én docent! EeGareth Barnardn waardevolle combinatie als het gaat om Moodle. Gareth is voor LT&C de "go-to-guy" wanneer het gaat om cursusformats én Moodle thema's.Bij LT&C merken we dat er verschillende behoeftes zijn als het gaat om het visualiseren van data.

Wij bieden dan ook de volgende oplossingen:

 • Koppeling tussen jouw leeromgeving & Intelliboard Next
 • Maatwerk rapportages in jouw leeromgeving met behulp van Moodle community plugins zoals  Configurable Reports.
 • LT&C Rapportage dashboard (in ontwikkeling)

Partner_ReadspeakerReadSpeaker zet online teksten direct om in natuurlijke spraak. De plugin wordt op leeromgevingen ingezet voor verschillende doeleinden, zoals cursisten met leer- en/of leesproblemen, verminderd gezichtsvermogen, dyslexie, ouderen, cursisten die een nieuwe taal willen leren of gewoon voor onderweg.

Meer weten over ReadSpeaker en Moodle? Lees dan ook eens onze blog “ReadSpreaker plugin voor Moodle” of vraag direct een demo aan.

Brickfield biedt een geïntegreerd compliance platform voor Moodle-based Learning Management Systemen. Met dit platform is het mogelijk een effectiever en inclusiever leeraanbod op te bouwen door de toegankelijkheid en bruikbaarheid van het cursusmateriaal te verbeteren. Het platform helpt organisaties bij het vinden, repareren en toekomstbestendig maken van hun leerinhoud in hun Moodle LMS.

Voor meer informatie over het belang van toegankelijkheid ga je naar www.rijksoverheid.nl/toegankelijkheid

Vanaf Moodle 4.0 heb je standaard de mogelijkheid om een Virtuele Klasruimte als BigBlueButton activiteit toe te voegen aan je Moodle cursus. Deze activiteit komt met een gratis tier hosting van 60 minuten en 25 gebruikers per sessie incl. webcamera gebruik door moderator en 7 dagen toegang tot opnames (niet downloadbaar).

Het gebruik van virtuele klasruimtes is een waardevolle toevoeging wanneer je online leren in een blended of flipped classroom manier wil aanbieden. De virtuele klasruimtes zouden ook gebruikt kunnen worden door studenten om bijvoorbeeld casuïstiek te bespreken of samen te werken aan opdrachten.

Bij LT&C bieden we de mogelijkheid om je Virtuele Klasruimte mogelijkheden uit te breidden, zodat bijvoorbeeld iedereen zijn webcamera kan gebruiken en 1 jaar lang toegang tot opnames, inclusief mogelijkheid om download op te vragen. Wij doen dit op basis van 4 verschillende levels.

Voor de hosting van de Virtuele Klasruimtes wordt LT&C ondersteund door Sebsoft. De hosting wordt verder geregeld bij een datacentrum binnen Europa die voldoet aan de ISO 27001 eisen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op

Onze virtuele klasruimte oplossing wordt mogelijk gemaakt door:

partner_sebsoft

Zoek jij een manier om je online of klassikale lessen interactiever te maken?

Verbind dan je leeromgeving met de Wooclap software. Wooclap kan volledig geïntegreerd worden je leeromgeving, zodat je vanuit een blended of flipped-classroom programma het makkelijk kan opstarten. Wooclap is tevens te integreren met PowerPoint, Google en Keynote, om zo je presentaties interactief te maken. Ben je klant van LT&C, neem dan contact met Partner_WooClapons op voor een leuke korting. 


smowltech Kun je op een Moodle Open Source LMS omgeving op een integreren manier online toetsen? Ja zeker! 

Met de oplossing van Smowltech kun je het proctoring proces binnen je eigen Moodle Open Source leeromgeving beheren. 
Activeer of deactiveer een oplossing voor alle activiteiten die je wilt, gebruik supervisie filters, bekijk en download rapportages en nog zoveel meer. 

Smowl biedt de volgende proctoring oplossingen:

 • Webcamera monitoring voor alle devices zonder extra software installatie.
 • Computer én webcamera monitoring (vereist extra software).
 • Gezicht -en biometrics herkenning. 
 • Monitoring vanuit twee camera's tegelijk. 

Smowl voldoet volledig aan de AVG richtlijnen en is een Europees bedrijf dat gesteund wordt door de Europese Commissie als onderdeel van de Horizon 2020 projecten. 

Lt&C biedt een directe koppeling met Planaday. De online cursusadministratie software van Planaday helpt opleiders de planning en organisatie van hun cursussen, trainingen en opleidingen zo efficiënt mogelijk te regelen. Via handige automatiseringen en koppelingen worden dagelijkse taken makkelijk gemaakt. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals het versturen van deelnemerslijsten, certificaten, facturen, en e-mails. Maar ook worden belangrijke elementen zoals een overzichtelijke cursusagenda, taken per cursus en natuurlijk een koppeling met de e-learningsoftware van Moodle niet vergeten!

​Gebruik je Moodle en Planaday? Dan komen inschrijvingen voor jouw e-learnings direct in de cursusadministratie terecht. Ook worden e-learning resultaten automatisch opgehaald en direct in Planaday verwerkt.


Werk je niet met Planaday maar met andere systemen zoals bijvoorbeeld AFAS, Coachview, Chainwise of een eigen gebouwd systeem? Ook dan kunnen wij je helpen met het koppelen van deze systemen. Dit kan zijn via Moodle Open Source LMS standaard webservices en/of LTI oplossing, maar ook via onze eigen lokale Plugin: LT&C Results API waarmee je gebruikers kan aanmaken, cursussen/cohorts kan toewijzen en resultaten kan ophalen via de LT&C webservices functie. 

Samen met de Moodle™ gemeenschappen

Naast samenwerking met verschillende bedrijven zijn wij ook actief in verschillende Moodle™ gemeenschappen. Hier komen gebruikers en ontwikkelaars bij elkaar om samen ontwikkelingen op het gebied van het Moodle™ te bespreken en vraagstukken samen op te lossen.

https://moodleassociation.org/De Moodle User Association is een internationale Moodle vereniging die als doel heeft de groei van het Moodle LMS te ondersteunen. Leden van de MUA kunnen voorstellen indienen voor verbeteringen.

Daarnaast zijn er bijeenkomsten waarin leden er samen naar streven issues op te lossen. Hier Moodle HQ de leden ook bij over de laatste ontwikkelingen. Leden van de MUA zijn dus als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!

Eigenaar en oprichter van Lesterhuis Training & Consultancy staat ook bekend in de Nederlands -en Engelstalige community als "Het Moodle Meisje". Gemma is niet alleen actief op zowel het Nederlands als Engelstalige Moodle fora, maar is ook terug te vinden als "helpfull Moodler" bij Nederlandstalige vertaling en "Moodle tester" voor de Moodle Q&A (kwaliteitstesten). 

Gemma vindt het ook belangrijk dat de ontwikkelaars waar ze mee werkt, betrokken zijn in de Moodle community en het Open Source gedachtegoed ondersteunen. Vanuit deze kant zorgt zij ervoor dat issues die gemeld worden door haar klanten, ook in de Moodle Tracker terug te vinden zijn en indien mogelijk een patch wordt aangeleverd.

Alle badges die Gemma ontvangt van Moodle HQ kun je terugvinden onder deze link: https://api.eu.badgr.io/public/collections/f9402316eaa2d5df0c838c7f70cc009b 


stichting mnet beneluxStichting MNet Benelux is opgericht door Gemma Lesterhuis en Arnout Vree, directeur van Avetica BV, Moodle Partner. Samen met een professionele programmacommissie hebben wij 3 succesvol community-gedreven Nederlandstalige MoodleMoot neergezet. Nadat een van de bestuursleden aangaf te willen stoppen om meer te richten op eigen bedrijf en gezin, werd de meerwaarde van de stichting nogmaals tegen het licht gehouden. Op dit moment is er maar één Nederlandstalige Moodle Partner in Nederland en België, waarmee het een logische keuze is dat deze partner de organisatie van de jaarlijkse MoodleMoot op zich neemt. Vanaf 2023 zal de MoodleMoot dan ook worden georganiseerd door Avetica B.V.

Wil je meer weten over onze de partners waar we mee samenwerken? Of heb je interesse in samenwerken met LT&C?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.