Enrolment key based self-registration: E-mail zelfregistratie en cursus aanmelding in een proces?

Over de jaren heb ik regelmatig vragen gekregen over de E-mail zelfregistratie in combinatie met het zelf aanmelden van cursussen. Deze vragen waren met name gericht op: hoe kunnen we zorgen dat cursisten minder stappen hoeven te maken.

Op 21 juni jl. kwam het antwoord van Nicolas Hoobin & Brendan Heywood. Zij bieden nu via Moodle.org de Moodle Plugin: Enrolment key based self-registration aan.

Met deze plugin bespaar je cursisten zeker 9 stappen tussen het aanmaken van een account en voor het eerst aanmelden op een cursus.

Aandachtspunten:

  • Ideaal in situaties waar cursisten voor cursus aangemeld moeten worden.
  • De cursus moet de aanmeldingsmethode: zelf aanmelden hebben inclusief aanmeldingscode.
  • (Nog) geen Nederlandse vertaling.
  • Deze methode werkt alleen bij een nieuw account! Cursisten die al een account hebben, kunnen zich alleen zelf aanmelden via de zelf aanmeldingsmethode óf via een van de andere cursus aanmeldingsmethode.

Meer weten?

Download hier een korte instructie of bekijk de video

Gepubliceerd door

Gemma

Gemma Lesterhuis is eigenaar van Lesterhuis Training & Consultancy. Zij heeft zich in de afgelopen jaren gericht op het implementeren en integreren van Moodle in organisaties, trainingen en veranderingstrajecten. Gemma schrijft over haar praktijkervaringen met Moodle en de implementatie en integratie hiervan. Volg Gemma op Twitter via @lesterhuisg.

Reageer

Reageer als eerste

wpDiscuz