Eerste kennismaking met Moodle LMS software

Gemma maakte in 2011, bij haar toenmalige werkgever Euroforum B.V., kennis met Moodle™ LMS Software.

Door haar enthousiasme over Moodle Open Source LMS, kreeg ze intern de geuzenaam “Moodle™ Meisje”.

In september 2014 startte Gemma als zelfstandig ondernemer om zo andere organisaties te ondersteunen en ontzorgen in het gebruik van Moodle Open Source leeromgevingen in de rol van Functioneel Beheerder.

Gemma Lesterhuis van LTNC

Een 'meisje' met een missie...

Toen Gemma net startte met Moodle LMS software was zij, net als vele anderen voor en na haar, afhankelijk van anderen door vragen te stellen op of de site te raadplegen Moodle.org. Echter kreeg ze haar collega’s niet zo ver om hetzelfde te doen, het probleem leek vooral te zitten in de Engelste taal maar ook in het vertalen van hetgeen dat gezegd wordt naar een eigen situatie.

Bij haar beslissing om voor zichzelf te beginnen, besloot zij ook vanuit de Open Source gedachte een actieve rol te willen spelen in Moodle Open Source LMS community. Wat begon met wat vragen beantwoorden op een forum, helpen bij vertalen van de taalbestanden – heeft zich in de afgelopen jaren uitgebreid. Vandaag de dag staat Gemma dan ook in de community beter bekend onder haar geuzennaam Moodle™ Meisje en zie je haar bijdrage onder andere op de volgende plekken:

Oh ja – en voor klanten hebben wij een speciale Nederlandstalige Moodle Open Source LMS kennisbank!

Certificeringen en opleidingen

Als geen ander snapt Gemma dat binnen de IT-dienstverlening certificering en opleidingen gewenst zijn. Met een afgerond opleiding tot management-assistente, heeft ze enige jaren gewerkt in het secretariaat waarna ze de overstap naar cursus -en congresorganisatie. Dit gecombineerd met haar affiniteit van software, zorgt voor een ideale combinatie.

Het leven lang leren zit bij Gemma in het bloed, want stil zitten is niet aan haar besteed. Haar Moodle LMS kennis wordt erkend vanuit Moodle HQ, aan de hand van o.a. het Moodle Educator Certification, Helpfull Moodleler badges en afronding van diverse trainingen op de Moodle Academy.

Ook op IT vlak zit ze niet stil en blijft ze haar kennis jaarlijks uitbreiden, op gebied van projectmanagement (Scrum/agile), Functioneel Beheer , ITIL, AVG en Informatiebeveiliging. Wil je een compleet beeld krijgen van het profiel van Gemma? Ga dan naar haar LinkedIn pagina.

Het Moodle Meisje in het nieuws:

Disclaimer

Gemma Lesterhuis a.k.a. het Moodle™ Meisje is niet gelieerd en/of enige wijze officieel verbonden met Moodle Pty Ltd. Gemma is gespecialiseerd in het beheren van Moodle™ LMS en ondersteund hierbij diverse organisaties. Onder de naam Moodle™ Meisje vind je haar blogs, video’s, praktische ervaringen, presentaties en andere bijdrage in de Nederlandstalige Moodle community. Deze bijdrage aan de Moodle community wordt onder andere mogelijk gemaakt, door de financiële steun die zij ontvangt vanuit haar ondersteunde rol in organisaties. Je kan Gemma volgen via een van de onderstaande Social Media kanalen.