LT&C en het Moodle Meisje

Hoe het Moodle Meisje ondernemer werd…

Het Moodle Meisje: Gemma Lesterhuis

De Moodle kennis van Gemma gaat al terug naar 2011, waar ze bij haar toenmalige werkgever Euroforum kennis maakte met Moodle.

Door haar enthousiasme over Moodle, kreeg ze al snel intern de geuzenaam “Moodle Meisje”.

In september 2014 startte Gemma als zelfstandig ondernemer en richtte ze Lesterhuis Training & Consultancy op om zo andere organisaties te ondersteunen en ontzorgen in het gebruik van Moodle leeromgevingen in de rol van Functioneel Beheerder.

De missie van het LT&C en het Moodle Meisje: Samen Online leren

Toen Gemma net startte met Moodle was zij, net als vele anderen voor en na haar, afhankelijk van anderen. Je kon haar onder andere vinden op de website van Moodle.org. Wanneer Gemma tegen een probleem aan liep in Moodle, bood deze site vaak een uitkomst. Maar de structuur en, met name, de Engelse taal bleken voor veel collega’s niet prettig.

Daarom zette Gemma toen ze haar eigen bedrijf startte vrij snel haar eigen Klantportaal op. Een portaal waar klanten niet alleen hun eigen vragen terug konden vinden, maar ook Nederlandstalige informatie over hun Moodle leeromgeving.

Door de jaren heen bleek er steeds meer behoefte te zijn aan Nederlandstalige informatie over Moodle leeromgeving, waardoor Gemma steeds meer te vinden was op Nederlandstalige Moodle fora en begon met bloggen en haar nieuwsbrief. In het najaar van 2019 richtte ze samen met Avetica directeur – Arnout Vree – de Nederlandstalige Moodle Stichting Mnet Benelux op. En sinds eind 2021 is ze ook actief bezig met het opzetten van haar eigen YouTube video kanaal .

In eerste instantie deed Gemma dit alles onder haar eigen naam of de naam van haar bedrijf, Lesterhuis Training & Consultancy. Maar in 2019 adopteerde ze haar eerder verworven geuzennaam ‘Moodle Meisje’.

Samenwerken: de kracht van LT&C en het Moodle Meisje

Bij het selecteren, implementeren en gebruiken van een Moodle leeromgeving wil je uiteraard samenwerken met een partner die alle kennis in huis heeft. Daarnaast is continuïteit in dienstverlening belangrijk. Je wilt immers in geval van een vraag z.s.m. antwoord. Ook als Gemma er even niet is.

Een van de krachten van Gemma is het samenbrengen van mensen met verschillende kwaliteiten. Deze kracht zet ze in om haar dienstverlening in het ondersteunen en ontzorgen van Moodle gebruikers verder uit te breiden, zonder hierbij haar persoonlijke benadering te verliezen.

Certificeringen en opleidingen

Als geen ander snapt Gemma dat binnen de IT-dienstverlening certificering en opleidingen gewenst zijn. Gemma is in bezit van een afgerond niveau 4 MEAO opleiding tot management-assistente, maar heeft in de afgelopen jaren niet stil gezeten.

Haar Moodle kennis wordt ondersteund aan de hand van verschillende certificaten en badges. Daarnaast blijft ze zichzelf jaarlijkse trainingen op verschillende onderdelen zoals: projectmanagement, functioneel beheer (BisL), informatiebeveiling, AVG, HTML,CSS, etc.

Naast Nederlands is Gemma, zowel in spraak als schrijven bedreven in de Engelste taal. Voor een volledig overzicht van alle opleidingen en trainingen, kun je terecht op haar LinkedIn pagina.

Het Moodle Meisje in het nieuws: