Moodle 4.0 verwacht in Maart 2022!

De afgelopen maanden hebben we al meer gehoord dat Moodle 4.0 werd uitgesteld. Na het laatste bericht was echt even de vraag wanneer is de release dan wel? De gok was eind januari/begin februari, maar het bericht dat de QA (kwaliteitstesten) zouden starten bleef jammer genoeg ook deze maand uit. Vandaag postte Sander Bangma, hoofd van Moodle LMS, op het forum het verlossende woord: Moodle 4.0 release verwacht in Maart 2022. Bij dit bericht kwam tevens wat meer nieuws, lees snel verder.

Waar staan ze met Moodle 4.0?

Een groot deel van de gebruikerservaring wijzigingen kun je al terugvinden op de Moodle 4.0 testomgeving. Deze week zullen er nog een aantal belangrijke gebruikerservaringen worden doorgevoerd. Denk hierbij aan:

  • De nieuwe Moodle activiteit icoontjes
  • Het verwijderen van container randen uit het thema Boost
  • Het markeren van de huidige sectie in de cursusindex

Zodra deze wijzigingen toegevoegd zijn aan de Moodle testomgeving wordt het tijd voor het reviewen en bijschaven.

Alle belangrijke data op een rij

In de tweede helft van januari 2022 zal de QA testen starten. Deze zullen duren tot eind februari. Wil je hier een bijdrage aan leveren? Kijk dan hoe je dit kunt doen op https://docs.moodle.org/dev/QA_testing

Maart 2022 – ja dan kunnen we Moodle 4.0 echt verwachten!

Door de verschuiving van de releasedatum zien we ook een verandering in de Moodle Support tijdschema’s. Allereerst zal Moodle 3.11 zes maanden langer ondersteund worden door Moodle, zodat er een goede overlap is met Moodle 4.0.

Daarnaast kunnen we Moodle 4.1 – de Long Term Support versie – niet in mei maar in November 2022 verwachten. Zie hieronder voor het volledige schema.

Moodle 4.0 Release en Support schema
Bron: Moodle.org

Comments are closed.