Webinar: 7 toegankelijkheidtips om je Moodle™ cursusinhoud te verbeteren

Ons webinar:7 toegankelijkheidtips om je Moodle™ cursusinhoud te verbeteren is geschikt voor docenten, trainers en beheerders.

Toegankelijkheid: waarom is het belangrijk?

Als het aan ons ligt zou toegankelijkheid in Moodle™ een item moeten zijn voor elke organisatie.

Sinds 2018 is het bij wet al verplicht overheidsinformatie toegankelijk aan te bieden. Vanaf september 2020 moesten overheden ervoor zorgen dat hun websites bruikbaar zijn voor iedere doelgroep. Vanaf 23 juni 2021 werd dit ook verplicht voor mobiele applicaties.

Hoewel de wet gericht is op de overheid, kunnen andere organisaties dit onderwerp zomaar negeren. Juist in deze tijd, waar technologie hoogtij viert, merk je dat onze ‘bezoekers’ steeds meer verwachten van ons. Daarnaast zou je juist als organisatie moeten willen dat je cursusinhoud toegankelijk is voor iedereen ongeacht zijn of haar beperking.

Wil je weten hoe toegankelijk jouw webpagina is? Ga dan naar wcag.nl voor een scan.

Hoe zit nu met de toegankelijkheid in Moodle™ ?

Moodle Hoofdkantoor zorgt ervoor dat Moodle™ voldoet aan de WCAG-richtlijnen. Maar omdat Moodle™ niet de partij is die jouw content maakt, kunnen ze dat niet regelen voor de hele Moodle™ omgeving.

Maar… ze hebben we geregeld voor dat er een tool beschikbaar is Moodle™ die jouw cursusinhoud kan controleren op de toegankelijkheidseisen.

Vanuit LT&C volgen wij ditzelfde beleid, waarbij we organisaties de mogelijkheid bieden om de toegankelijkheid van hun Moodle™ omgeving te verbeteren. Wij doen dit onder andere door de samenwerking op te zoeken met ReadSpeaker en Brickfield Education Labs.

Ontvang 7 toegankelijkheidstips om je Moodle cursusinhoud te verbeteren.

Tijdens de MoodleMoot Benelux van 15 maart jl. gaf goudsponsor Brickfield Education een webinar met als titel: 7 toegankelijkheidstips om je Moodle cursusinhoud te verbeteren.

LT&C heeft Brickfield Education Labs bereid gevonden om dit webinar nogmaals te geven, maar dan voor een breder publiek op 19 april 2022 om 15:00 uur.

Tijdens dit webinar gaan we in gesprek met Gavin Henrick CEO en Co-founder van Brickfield Education Labs over:

  • Het belang van toegankelijkheid voor Moodle-inhoud.
  • Welke problemen je kan prioriteren.
  • Hoe je de toegankelijkheid van jouw cursusinhoud kunt verbeteren.

Deze sessie is nuttig voor iedereen, of je nou al bezig bent met het verbeteren van de toegankelijkheid van jouw cursussen, of nog maar net begint.

De sessie duurt maximaal 45 minuten en is Engelstalig. Deelnemers hebben de mogelijkheid om de presentatie live te volgen met Nederlandstalige ondertiteling.

Brickfield Education Labs: wie zijn zij?

Brickfield Education Labs levert een geïntegreerd platform voor Moodle™ met als doel effectievere en inclusievere leercontent te bouwen door de toegankelijkheid en bruikbaarheid van het cursusmateriaal te verbeteren. Het platform helpt organisaties bij het vinden, repareren en toekomstbestendig maken van leercontent in het Moodle™.

Brickfield Education Labs is een gecertificeerde integratie voor Moodle™ en partner van Lesterhuis Training & Consultancy.

Zoek jij een partij die samen met jou kijkt hoe je leercontent toegankelijker kan maken? Lesterhuis Training & Consultancy ondersteunt en adviseert Moodlelaars in het gebruik van Moodle Open Source LMS.

Lesterhuis Training & Consultancy is niet gelieerd, geassocieerd, onderschreven door, of op enigerlei wijze officieel verbonden met Moodle-HQ, of een van zijn dochterondernemingen of zijn gelieerde ondernemingen.

Comments are closed.