Mijn cursussen, is een Moodle Community Blok.

Over de jaren heen heeft Moodle hoofdkantoor het standaard blok Mijn Cursussen aangepast. Hierdoor hebben we nu verschillende “views” en filters. Echter dit is niet altijd geschikt voor alle organisaties die ermee willen werken.

Op verzoek van Instituut Verantwoord Medicijngebruik, ontwikkelde LT&C een alternatief. In het nieuwe blok zien cursisten naast een afbeelding en voortgang, ook de datum van aanmelding en het eindcijfer.

mijn cursussen LT&C

Mijn Cursussen, wat moet je weten

Sitebeheerders hebben de mogelijkheid om een standaard afbeelding te uploaden. Deze afbeelding zal getoond worden, totdat er een afbeelding bij de cursus wordt geplaatst.

Het eindcijfer kijkt naar het cijferboek in de Moodle cursus en toont dus het cursustotaal cijfer dat de cursist gehaald heeft.

De voortgang wordt bijgehouden aan de hand van de activiteiten die in een cursus staan. Wanneer cursusvoltooiing is gehaald, zal de balk op 100% komen te staan en de datum van cursusvoltooiing tonen.

Via de knop “Ga naar de cursus” , kunnen de cursisten naar de cursus navigeren.

Waar kun je het blok vinden?

Mijn Cursussen is nog niet beschikbaar op de Moodle.org databank, maar is wel geheel vrijblijvend te downloaden van Github.

Gebruik je deze module op jouw omgeving of ben je van plan om het te gaan gebruiken. Neem dan voor support contract op met servicedesk@ltnc.nl.

Wil jij graag dat deze module beschikbar blijft voor de community? Meld je dan aan voor het LT&C Community Plugin programma. Als lid van dit programma betaal je een vast bedrag per LT&C plugin, zodat we de plugin kunnen blijven ondersteunen.

Klik hier als je wilt weten hoe LT&C omgaat met Moodle plugins.