Eerste kennismaking met Moodle LMS software

Gemma maakte in 2011, bij haar toenmalige werkgever Euroforum B.V., kennis met Moodle™ LMS Software.

Door haar enthousiasme over Moodle Open Source LMS, kreeg ze binnen de organisatie de naam “Moodle™Meisje”.

Toen Gemma net startte met Moodle LMS software was zij, net als vele anderen voor en na haar, afhankelijk van anderen door vragen te stellen op of de site te raadplegen Moodle.org. Echter kreeg ze haar collega’s niet zo ver om hetzelfde te doen, het probleem leek vooral te zitten in de Engelste taal maar ook in het vertalen van hetgeen dat gezegd wordt naar een eigen situatie. 

Dit in combinatie met haar persoonlijke drijfveren om andere te helpen, besloot ze vanuit een ZZP rol organisaties te gaan ondersteunen en ontzorgen in het gebruik van Moodle™ Open Source software in de rol van Functioneel Beheerder.

Gemma Lesterhuis van LTNC

Een 'meisje' met een missie...

Bij het uitwerken van het businessplan dacht ze terug aan haar allereerste MoodleMoot in Londen, waar ze Moodle ontwikkelaar en bedenker Martin Dougiamas tegen het lijf liep en een van zijn presentaties volgde. In dit gesprek stelde Martin haar de vraag: Waarom zou ondersteuning van Moodle LMS gratis moeten zijn? 

Ja, gratis gaat wellicht wat ver – maar het zou wel betaalbaar moeten zijn, zodat onderwijs en de tools die we hiervoor inzetten toegankelijk blijft voor organisaties die het niet zo breed hebben. Met dit in haar achterhoofd nam ze de volgende uitgangspunten op in haar businessplan:

Het eerste punt houdt in dat LT&C als bedrijf twee tarieven hanteert voor dezelfde dienstverlening. Één tarief voor non-profit organisaties en een tarief voor commerciële organisaties. 

Het tweede punt bouwde Gemma over de jaren uit, want na mate het bedrijf groeide – de meer ‘wrijving’ begon te komen met het Moodle™ Trademark. 

Vandaag de dag maken we onderscheid tussen bijdrages die gedaan worden op persoonlijke titel en de bijdrages die vanuit Lesterhuis Training & Consultancy komen. Om zo het conflict met het Moodle™ Trademark te voorkomen. 

Op persoonlijke titel draagt Gemma bij aan het: 

Vanuit Lesterhuis Training & Consultancy doen wij de volgende bijdrages:

Certificeringen en opleidingen

Als geen ander snapt Gemma dat binnen de IT-dienstverlening certificering en opleidingen gewenst zijn. Met een afgerond opleiding tot management-assistente, maakt ze de overstap naar cursus -en congresorganisatie. Haar affiniteit met software, het automatiseren van processen en projectplanning, zorgde ervoor dat ze terecht kwam op de IT afdeling. Hier was ze verantwoordelijk voor het trainen van personeel op Office365 en Moodle™ LMS, en de doorontwikkeling van organisatie eigen applicaties. 

Het leven lang leren zit bij Gemma in het bloed, want stil zitten is niet aan haar besteed. Het ondernemerschap gaf Gemma de ruimte om opleidingen en trainingen te doen, die haar inspireren en motiveren. Denk hierbij aan:

Wil je een compleet beeld krijgen van het profiel van Gemma? Ga dan naar haar LinkedIn pagina.

Gemma in het nieuws:

Disclaimer

Gemma Lesterhuis  is niet gelieerd en/of enige wijze officieel verbonden met Moodle Pty Ltd. Gemma is gespecialiseerd in het beheren van Moodle™ LMS en ondersteund hierbij diverse organisaties. Haar bijdrages aan de Moodle™ LMS community en het Moodle™ LMS project is mogelijk dankzij de klanten en haar werk vanuit Lesterhuis Training & Consultancy. Je kan Gemma volgen via een van de onderstaande Social Media kanalen.