Hosting en beheer

Moodle hosting en beheer – zijn twee aparte specialisaties.

Als het gaat om hosting zijn er in de wereld heel wat partijen te vinden waar jij jouw Moodle platform neer kan zetten, denk hierbij aan:

Maar er zij nog genoeg andere, zelfstandige partijen die zich gespecialiseerd hebben in het hosten van website. De vraag is alleen of deze partijen ook geschikt zijn om Moodle leeromgevingen te hosten. En zo ja, of zij voldoende -en gewenste ondersteuning geven in het beheren van een leeromgeving.

Echter wanneer het gaat om het beheren van Moodle, zie je binnen Nederland en Vlaanderen een beperkt clubje mensen. Lesterhuis Training & Consultancy heeft zich gespecialiseerd in het Functioneel beheren van Moodle leeromgeving.

Wat komt er kijken bij een goed Moodle hosting?

Een goede Moodle hosting partij heeft minimaal:

  • Iemand die snapt wat er komt kijken bij een het inrichten van een webserver en het beheren hiervan.
  • Iemand die kennis heeft van SQL en PHP, omdat dit de basis is waar Moodle op draait.
  • Heeft kennis over en processen ingericht rondom het veilig upgrade en updaten van Moodle leeromgevingen.
  • De fysieke server staan op een gecertificeerd data centrum.

Rimote en Lesterhuis Training & Consultancy: een krachtige combinatie voor zorgeloos Server -en Moodle hosting en beheer

In 2018 ging Lesterhuis Training & Consultancy in gesprek met Rimote in Groningen, om te kijken of ze voor gezamenlijke klanten: Een betaalbare -en veilige vorm van Moodle hosting konden bieden, zonder dat leeromgeving out-of-date raken met alle risico’s van dien.

hosting en beher

De oplossing werd gevonden in het LT&C Server -en Moodle beheer en onderhoud abonnement. Terwijl jij jouw Moodle leeromgeving host bij Rimote, zorgt LT&C met dit maand abonnement ervoor dat jouw leeromgeving veilig, up-to-date en bereikbaar blijft.

Daarnaast kun je bij Lesterhuis Training & Consultancy terecht voor al je support en adviesvragen rondom Moodle en/of ontwikkeling van Moodle plugins. Zo heb je toch je Moodle specialisatie op 1 adres!

Wil je meer weten over deze samenwerking? Raadpleeg dan onze partner pagina , SLA of neem direct contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag!
.

Moet ik bij Rimote hosten om gebruik te maken van de dienstverlening van LT&C

Nee, dat is niet nodig. We kijken graag samen met jouw organisatie, hoe we jouw kunnen helpen om te zorgen voor een veilig en goed Moodle hosting en beheer.