Mijn Accreditatie voor je PE Online registratie

Mijn Accreditatie is een Moodle Community Activiteit. Deze activiteit heeft twee functies:

  • Het wegschrijven van de Permanente Educatie registratie gegevens van een cursist in het profiel.
  • Het doorsturen van het aantal behaalde PE punten naar het PE registratiesysteem PE Online/Xaurum.

Mijn accreditatie als hulpmiddel voor jouw administratie proces

Een professional moet kennis en vaardigheden actueel blijven houden om hun beroep op de juiste manier uit te voeren. Organisaties die hiervoor trainingen aanbieden, gaan een administratief proces door om punten te koppelen aan hun trainingen.

Maar dat is nog niet eens alles! Als organisatie is het vaak ook nog jouw taak om door te geven of een cursist daadwerkelijk recht heeft op deze punten.

In fysieke trainingen is dat vaak nog wel bij te houden, maar voor e-learnings is dit een heel ander verhaal.

Lesterhuis Training & Consultancy heeft in opdracht van klanten een Moodle activiteit module ontwikkelt die jouw organisatie hierbij ondersteunt.

Hoe werkt de module?

Allereerst moet je als organisatie ervoor zorgen dat het kwaliteitsregister -of registers bekend zijn in je Moodle installatie.

Daarna ga je zorgen dat je custom profielvelden hebt waarin de keuze van het register en het registratienummer in weggeschreven kan worden.

Voeg de activiteit toe aan een cursus. Vergeet niet in je cursus aan te geven wat de cursusvoltooiingscriteria zijn. Dit is erg belangrijk, omdat anders je het risico loopt dat de punten te snel worden aangeboden aan PE online.

Als je cursus goed hebt ingesteld, koppel je cursus aan een periode, PE online registratie nummer en vul je het aantal punten in.

Nu gaat de “magic” werken. Wanneer je cursist in de activiteit het kwaliteitsregister kiest, het registratienummer invult en bevestigd.

Vervolgens wacht de module geduldig op het seintje van Moodle dat de cursist de cursus heeft afgerond op basis van jouw eisen.

Mijn Accreditatie biedt elke vier uur de registratie aan bij PE online. Als een registratie niet goed verwerkt kan worden, wordt dit bijgehouden in een log. Het is tevens mogelijk om een bericht naar de cursist te laten sturen of het gelukt is.

Waar kun je Mijn Accreditatie vinden?

Mijn Accreditatie is nog niet beschikbaar op de Moodle.org databank, maar is wel geheel vrijblijvend te downloaden van Github.

De module wordt inmiddels op meerdere Moodle sites gebruikt. We hebben helaas geen inzage in hoeveel. Gebruik je deze module op jouw omgeving of ben je van plan om het te gaan gebruiken. Neem dan voor support contract op met servicedesk@ltnc.nl.

Wil jij graag dat deze module beschikbaar blijft voor de community? Meld je dan aan voor het LT&C Community Plugin programma. Als lid van dit programma betaal je een vast bedrag per LT&C Module, zodat we deze kunnen blijven ondersteunen.

Klik hier als je wilt weten hoe LT&C omgaat met Moodle plugins.

Geef een reactie

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.