Mijn Accreditatie is zeker géén nieuwe LT&C module. De module ondersteund al ruim 5 jaar organisaties bij het automatisch registreren van behaalde PE-punten in de PE-Online omgeving.

Mijn Accreditatie als add-on voor jouw Moodle™ LMS omgeving

Mijn Accreditatie valt als Moodle™ LMS add-on in het het LT&C Plugin Beheer abonnement. De module heeft twee primaire functionaliteiten:

  1. Het registreren van het (BIG)registratie nummer en kwaliteitsorganisatie in het profiel van de gebruiker.
  2. De punten registratie van voltooide cursussen automatisch weg te schrijven in PE-Online.

Klanten van LT&C die deze module gebruiken, betalen jaarlijks een bedrag zodat zij niet voor onverwachte kosten komen staan bij upgrade/updates of bug’s, Net zoals bij andere modules kan het zijn dat er nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden. Soms doordat een klant het financiert en andere keren omdat wij als LT&C de toegevoegde waarde ervan inzien.

In de afgelopen vijf jaar zijn dan ook de nodige extra functionaliteiten toegevoegd om de twee primaire functies optimaal te ondersteunen en de gebruikerservaring te verbeteren.

Mijn Accreditatie in Moodle 3.9

In Moodle 3.9 tot 3.11 versie besloten we in overleg met klanten om een nauwere aansluiting te zoeken met de functionaliteiten en mogelijkheden in PE-online. Dit deden we door:

  1. De opties om met géén einddatum op een periode te werken, zodat E-learning modules dit door PE Online geaccrediteerd werden zonder einddatum ook zonder problemen doorliepen.
  2. De mogelijkheid te introduceren om een leertraject in losse onderdelen te accrediteren, door het veld Module ID toe te voegen.

Mijn accreditatie versie 4.1 en de WCAG 2.1

Toegankelijk is steeds belangrijker geworden. Dankzij de bevindingen van een van onze klanten, zorgden we ervoor dat een WCAG 2.1 issue adequaat opgelost werd, waardoor de module nu ook toegankelijk is op kleinere beeldschermen.

Maar we gingen verder dan dat…

Toen we begonnen, was het meest logische om Mijn accreditatie als activiteit in een cursus te plaatsen. Achteraf gezien waren er zeker nog andere oplossingen. Maar dit weerhoudt ons niet om toch te kijken hoe we wensen van klanten op een praktische wijze kunnen realiseren.

Zo kwam de vraag of Mijn Accreditatie ook als een ‘modal’ naar voren kan komen, als een Deelnemer op de cursus binnenkwam. Dat klinkt makkelijk dan gezegd, want er waren nog de nodige uitdagingen die we moesten tackelen. Maar zolang de Deelnemer de activiteit NIET heeft voltooid, zal de pop-up worden getoond. Uiteraard kun je als sitebeheerder zelf bepalen of je deze functie wel of niet wilt inzetten.

Nog een stapje verder dan..

Als je toch bezig bent, laten we dan nog één andere wens in vervulling laten gaan. Ook hier geldt dat een sitebeheerder zelf kan bepalen voor zijn organisatie of het wel/niet wenselijk is, of het ingevulde (BIG)registratienummer gecontroleerd wordt op het Big-Register.nl . Met deze methode hopen we dat er minder typefouten gemaakt worden en de automatische verwerking nog soepeler verloopt.

Let op: De PE-online koppeling is niet alle gericht op de zorg. De PE Online registratie werkt voor alle organisaties op deze lijst.

Mijn Accreditatie BIG Register check

Het Big-register is een wettelijk, online, openbaar register voor 11 beroepsgroepen: apotheker, arts, fysiotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, klinisch technoloog, orthopedagoog-generalist, physician assistant, psychotherapeut, tandarts, verloskundige en verpleegkundige. Door deze controle voorkomen we typefouten in het registratienummer. Is de deelnemer niet bekend in het Big-register, dan krijgen ze hier uiteraard een duidelijke melding van.

Meer weten of Mijn Accreditatie of het LT&C Plugin Beheer abonnement?

De Activiteit “Mijn Accreditatie” met PE-Online koppeling is een add-on voor Moodle LMS. Deze module is ontwikkeld op verzoek van klanten en wordt d.m.v. het LT&C Plugin Beheer Abonnement onderhouden en beheert door ons. De nieuwste versie van deze module is geschikt voor Moodle LMS 4.x/.

Door een jaarlijkse bijdrage te doen voor het gebruik van de plugin, nemen we gezamenlijk verantwoordelijkheid voor bugs, nieuwe ontwikkelingen en ondersteuning van andere versies van Moodle LMS. Wil je meer weten over Mijn Accreditatie of het LT&C Moodle LMS Plugin Beheer Abonnement, neem dan contact met ons op.