Activeren van leren van lerende in een online omgeving is een onderwerp waar verschillende organisatie mee stoeien. Eind 2019 kreeg ik de vraag of het mogelijk was om cursisten een herinnering te sturen, zodat zij tot leren (her)geactiveerd werden op het juiste moment.

We gingen met elkaar in gesprek over de verschillende mogelijkheden, maar vonden niet de ideale match voor hun situatie. Uiteindelijk besloten we dat het beter was om hier een plugin voor te ontwikkelen, het blok: Cursus herinnering.

Na een aantal gesprekken, schreef ik voor deze organisatie het functioneel ontwerp uit en legde dit voor aan de ontwikkelaars. Maar voordat ik het resultaat laat zien, eerst even de casus.

De casus(sen): activeer leren met een vriendelijke herinnering aan mijn cursisten

In de cursusopzet van deze klant meldde cursisten zichzelf aan voor een cursus. De leercontent werd vervolgens om de x periode vrijgegeven. Geheel berekend op de persoonlijke aanmelddatum.

Een opzet die mijn zeker aanspreekt. Niet alleen om content hoeveelheid te verspreidde en te voorkomen dat een cursist wordt overvallen, maar ook doordat je toch een vorm van gepersonaliseerd leren aanbiedt.

Het enige wat nog ontbrak was een vriendelijke herinnering aan de cursist, om het leren te activeren.

Het probleem wat we dus moesten oplossen was dat deze vriendelijke herinnering op het juiste moment eruit gaat voor de cursist. Daarnaast zorgde we ervoor dat de herinnering niet onbeperkt doorging. Dit doen we door een grens in te stellen.

Dat het blok ook in andere situatie gebruikt kan worden, bleek bij een andere klant. Zij wilde het blok gebruiken om cursisten die de cursus nog niet voltooid hadden, uiterlijk 2x een herinnering te sturen. Uiteraard stuurt het blok géén herinnering als cursus voltooiing binnen de ingestelde periode is gehaald.

Het resultaat: Blok Cursus herinnering

Een blok dat aan een willekeurige cursus toegevoegd kan worden. Want je hoeft vast niet bij elke cursus deze herinnering uit te sturen. Als sitebeheerder kun je een standaard bericht en onderwerp klaarzetten, maar uiteraard blijft het blok flexibel genoeg om naar wens aan te passen.

In eerste instantie had je alleen de mogelijkheid om berichten op basis van een periode uit te laten sturen, volgende het scenario voor de eerste klant. Maar door het tweede verzoek, paste LTNC de functie aan zodat je nu per cursus kan kiezen of de herinnering uitgaat op basis van een periode of totdat periode én cursusvoltooiing is behaald.

Cursus herinnering voorbeeld

En nu…

Zoals eigenlijk met alle plugin ontwikkelingen van LTNC gaat. Is ook deze plugin terug te vinden in het LTNC Plugin en Beheer Abonnement. Vanuit dit abonnement vragen wij een vaste bijdrage per jaar voor het onderhouden en beheren van de plugin, zodat je deze zonder problemen kunt blijven gebruiken. Uiteraard ontvang je van ons Nederlandstalige documentatie en helpen wij je bij het configureren van de plugin op jouw leeromgeving.

Wil je meer weten over het LT&C Plugin Abonnement? Klik dan hier. Uiteraard kun je geheel vrijblijvend een demo bij ons aanvragen, gebruik hiervoor het onderstaande formulier.