mag_ik_voorstellen_MoodleMoodle is een echte passie voor mij geworden, en het leukste aan mijn werk vind ik nog wel mijn enthousiasme voor dit programma delen. Wat ik jammer vind is eigenlijk dat er zo weinig Nederlandstalige informatie te vinden is. Vanuit deze gedachte is de cursus “Mag ik u voorstellen: Moodle” geboren.

De cursus “Mag ik u voorstellen: Moodle” is opgebouwd – uiteraard – in een Moodle omgeving.
In deze omgeving kun je in de rol van leerling niet alleen standaard functionaliteiten van Moodle uitproberen, maar ook extra plugings waar ik gebruik van maak tijdens mijn eigen trainingen.

Wat kun je vinden in “Mag ik u voorstellen: Moodle”

Ik ben nog druk bezig om deze cursus nog meer uit te bouwen. Naast dingen als inleveren en beoordelen van opdrachten, een chatfunctie, de woordenlijst, databank, wiki, toets óf een vraag -en antwoordforum. Kun je ook allerlei bestanden en informatie vinden over Gamification, Social Learning, de Moodle App ervaren met deze omgeving of plugings als Simple Certificate ervaren.

Daarnaast kun je punten en badges verdienen, en uiteraard je voortgang bijhouden.

Elk kwartaal vul ik de omgeving weer aan. Niet alleen om de standaard mogelijkheden uit te breiden, maar ook met interessante plugings of informatie die ik graag met jullie wil delen.

Voor wie is “Even Voorstellen: Moodle”?

Deze omgeving is opgezet ter introductie vóór -maar ook ter inspiratie van- trainers, coaches en docenten die met Moodle (gaan) werken. Heb je tips en/of ideeën laat ze me dan ook zeker weten!

Aanmelden voor “Even voorstellen: Moodle”

Aanmelden voor Even voorstellen: Moodle is geheel kosteloos. Je kunt je aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen (vergeet niet op verzenden te klikken) óf mij direct te benaderen via gemma@ltnc.nl.

Om te zorgen dat iedereen plezier beleefd aan deze omgeving, geldt er een standaard aanmeldingstermijn van 90 dagen. Na dit termijn kun je – middels een reactie op een e-mailbericht – aangegeven of je toegang wilt verlengen. Echter een verlening is alleen mogelijk wanneer je zelf een actieve bijdrage hebt geleverd aan de cursusomgeving. Dit kan zijn middels forumberichten, opdrachten inleveren, feedback te geven op andere, de databank of woordenlijst aan te vullen. Uiteraard kun je ook een bijdrage leveren door een voorbeeld bij mij aan te leveren van bijvoorbeeld een SCORM module, Workshop of suggesties voor plugings.

 

[mc4wp_form]