MoodleMoot Global 2023 – Barcelona here we come!

De MoodleMoot Global 2023 vond dit jaar plaats in het prachtige Barcelona. Om 3 uur ’s ochtends stapte mijn man en ik dan ook in de auto om vanuit Brussel Charleroi onze reis vanuit daar verder voort te zetten. Het is eigenlijk niet voor te stellen dat je dan vervolgens om 12 uur in de middag op de locatie bent.

De eerste dag van het congres staat al jaren in het teken van Partner -en Ontwikkelaarsbijeenkomsten. Dit jaar hadden ze besloten de ontwikkelaarsbijeenkomst in 3 groepen te verdelen: Dev, Learning en UX Jam.

Hoewel het wat lastig kiezen was tussen de Learning en UX jam besloot ik eerder dit jaar om me in te schrijven voor de UX Jam. Mede ook omdat ik al ruim een jaar intensief betrokken ben bij diverse UX en UI onderzoeken, waarbij ik verschillende mensen uit het Moodle HQ UX team alleen nog maar online heb ontmoet, het was dan ook fantastisch deze mooie mensen eindelijk live te ontmoeten!

De UX/UI Jam werd bezocht door 30 deelnemers, en na een leuke snowball icebreaker sloot ik me aan bij een groep waar we het beoordelingsproces bespraken. De uitdaging was dat we het niet over software of oplossingen mochten hebben, we moesten samen uitzoeken welke voorwaarden een gebruikers nodig heeft om aan een voorwaarde te voldoen.

Uitkomst van onze sessie tijdens de MoodleMoot Global 2023 UX Jam

Persoonlijk vond ik het een behoorlijke uitdaging, want normaal schrijf ik Userstories vanuit een technische of functionele oplossing. Nu zaten we er nog een stap voor dit proces. Uiteindelijk kwamen we eruit en was onze conclusie dat:

Een coördinator en/of instructional designer een efficiënt proces nodig heeft om het voor beoordelaars makkelijker te maken om consistent te zijn.

MoodleMoot Global: dé plek om samen te komen

Mijn oorspronkelijke idee was om van alle sessies die ik gepland had te bezoeken een kort verslag te maken om met jullie delen, maar dat liep niet helemaal zoals gepland.

Het afgelopen half jaar hebben jullie vele veranderingen mogen zien. De veranderingen kwamen allemaal voort uit een beslissing die ik anderhalf jaar geleden heb genomen. Ik wilde mijn energie weer gaan richten op mezelf, mijn gezin en mijn bedrijf, zodat ik uiteindelijk de Moodle LMS community beter kon ondersteunen. Het is een intensieve periode geweest, waarbij ik gesprekken voerde met zowel mensen binnen, als buiten de Moodle LMS community. Wat mij het meest verraste in deze periode was de ondersteuning vanuit Moodle HQ.

Persoonlijk bedankje van het Moodle HQ Community team tijdens de MoodleMoot Global 2023

De MoodleMoot Global maakt het voor mij mogelijk om de mensen die mij de afgelopen periode een hart onder riem gestoken hebben persoonlijk te bedanken. Hun reacties en gesprekken, geven mij dé drive om zowel de Nederlandstalige- als Engelstalige Moodle Community te ondersteunen.

De highlights…

  1. De MoodleMoot Global bezoeken is een uitgelegen kans om je te laten inspireren. Dit jaar waren er maar liefst 100 sprekers uit 24 landen, en 700 deelnemers uit 56 landen.
  2. Martin Dougiamas, CEO en Founder van Moodle Pty Ltd zal een transitie maken naar zijn nieuwe rol als Head of Research. Dit houdt in dat er een nieuwe CEO gezocht wordt voor Moodle Pty Ltd. Op Moodle.org kun je hier meer over lezen.
  3. Naast Moodle HQ, wordt ook in de Moodle Community druk nagedacht hoe AI ondersteund kan zijn voor docenten, trainers maar ook studenten. Abby Fry van Moodle HQ schreef hier onlangs een mooi artikel over: The potentials of Moodle and AI.
  4. Dat er hard gewerkt wordt om de LTI Platform kant te versimpelen, waardoor docenten er makkelijker mee kunnen werken én de integratie met Moodle LMS beter kan verlopen. Meer weten? Lees dan het bericht van Brett Dalton, Moodle HQ op Moodle.org.
  5. We kunnen toffe dingen verwachten in Moodle 4.3. Zie ook de laatste Showcase Short, gepost door Marie Archour van Moodle HQ.
  6. Dat het project Moodle Vragenbank zeker niet stil ligt, maar het wel belangrijk is om goed te kijken welke oplossing het beste past voor het vragenbank probleem.
  7. Dat er presentaties zijn opgenomen en te bekijken zijn op de Moodle Academie.
  8. Als je liever de samenvatting wil lees, klik dan op een van de onderstaande berichten: