De Moodle Community Product Advisory Group (PAG) is een nieuw initiatief van Moodle Pty Ltd. Moodle HQ werkt nauw samengewerkt met de Moodle User Association om de PAG handen en voeten te geven.

Door deze advies groep op te richten, krijgen alle geïnteresseerde MUA-leden een alternatieve manier om de toekomst van Moodle LMS vorm te geven. De Moodle LMS-Community PAG zal er niet alleen zijn voor MUA leden, maar is voor iedereen die interesse heeft in de Moodle LMS-Community.

De komende periode zal er meer informatie komen over de Moodle LMS-Community PAG, de werking en de bijeenkomsten die je kan bijwonen. Uiteindelijk zal de MUA over gaan in de PAG. Dit zal geleidelijk aan gebeuren en kan nog zeker 1,5 tot 2 jaar gaan duren.

De eerste bijeenkomst wordt een startbijeenkomst, waar de intentie en werking van de Moodle LMS-Community PAG verder toegelicht wordt.

Welke activiteiten zullen er binnen de Moodle LMS-Community PAG plaatsvinden.

De Moodle LMS-Community Product Advies Groep zal zich focussen op drie activiteiten:

  1. Het bieden van een vooruitblik op de bestaande Moodle LMS-roadmap.
  2. Het vergemakkelijken van het bedenken van nieuwe initiatieven en functionaliteiten met directe input van de gemeenschap om de roadmap te beïnvloeden.
  3. Het verzamelen van vroege feedback van de gemeenschap over het ontwerp van functies die in ontwikkeling zijn.

En zoals gezegd zal de organisatie van de Town Hall bijeenkomsten als een van de eerste activiteiten van de MUA overgaan naar de PAG.

Heb je interesse in deelnemen aan dit nieuwe initiatief? Reageer dan op het bericht van Brett Dalton op Moodle.org.