Planaday en Moodle Meisje bundelen hun krachten

Als Moodle Meisje kom ik in verschillende organisaties. Wanneer je, zoals ik, jaren bezig bent geweest met het organiseren van cursussen, blijft het altijd interessant om tijdens zo’n bezoek te horen en zien hoe een organisatie omgaat met zijn cursusorganisatie.

En het doet mij dan ook goed, wanneer zelfs de kleinste organisaties doorhebben dat je cursusorganisatie en -administratie echt niet meer moet doen met Excel en allerlei documentjes en formulieren.

Eind maart werd ik uitgenodigd bij Marc Hoeks, van Marc Hoeks Opleidingen in Luyksgestel. Even los van het feit dat twee Zuidoost-Brabanders bij elkaar al genoeg praat en klik oplevert, vonden we ook onze klik in onze werkwijzes en de wens om juist anderen te helpen.

Marc vanuit zijn BHV trainingen en werk bij de ambulancedienst in Leende en ik vanuit mijn Moodle. Terwijl ik Marc op weg hielp met een praktisch hands-on uurtje in Moodle. Vertelde hij mij dat hij zijn cursusadministratie deed via Planaday.

Hij had met Planaday al besproken of het mogelijk was om Moodle te koppelen. En hoewel ze er al naar gekeken hadden, was het nog niet op de agenda gekomen. Marc vroeg zich af of ik hier iets in kon betekenen.

Eenmaal thuis gekomen trok ik de stoute schoenen aan en nam contact op met Planaday. Ik was wel even benieuwd waar ze stonden met de Moodlekoppeling. Al snel bleek dat Marc niet de enige was met deze vraag. En dat ze wat wel hulp konden gebruiken om de Moodle API goed te gebruiken.

Niet veel later kreeg ik een mailtje met daarin de aanroepen die ze deden voor een van de andere LMS systemen die ze gebruikte. Op basis van deze informatie zocht ik voor hen de juiste Moodle API aanroepen erbij.

Even bleek het stil, maar toen ik eind mei voorzichtig polste bleken ze er al mee bezig te zijn. Niet veel later kreeg ik toegang tot mijn eigen Planaday omgeving en ging ik met hun instructies aan de slag.

Uiteraard gaan deze dingen niet direct goed of zonder slag of stoot. Maar wat mij verbaasde is het snelle schakelen en handelen van deze mannen. De instructies voor het koppelen zijn beschikbaar en klanten van Planaday kunnen op aanvraag hun Moodle installatie koppelen.

Ben jij op zoek naar een online cursusadministratiesysteem, waarmee je niet alleen klassikaal maar dus ook online trainingen in Moodle kan managen? Wellicht is Planaday dan voor jou de oplossing.

Lukt het je niet om je Planaday omgeving te koppelen aan je Moodle installatie of vraagje af hoe je het maximale resultaat eruit haalt? Neem dan contact op met LT&C! We helpen je graag op weg.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.