De Moodle Gereedschapsgids is voor Moodlelaars die al even bezig zijn géén nieuwtje.

Wat ik het mooie vind van de Moodle Gereedschapsgids is dat het een echt community project is geworden. Even een stukje geschiedenis.

Joyce Seitzinger bedacht en verspreid de allereerste versie. Gavin Hendrick nam het stokje van haar over, en paste de Moodle Gereedschapsgids aan naar Moodle versie 2.

Er is wellicht wat jaren overheen gegaan, maar tijdens de MoodleMoot Global Online van 2020 toonde Nicolas Martignoni zijn versie.

Deze versie is niet alleen aangepast aan Moodle 3, maar is ook nog eens een website! Wat uiteraard veel gemakkelijker is dan steeds een PDF’je of kladje wat je mee draagt.

Een andere reden dat deze site ideaal is, is dat de Moodle community gemakkelijk en snel een vertaling kan doorgeven. Na de presentatie van Nicolas is de website inmiddels in 10 talen beschikbaar! Geweldig toch!

De Moodle Gereedschapsgids voor Leraren in het Nederlands

De Moodle Gereedschapsgids voor leraren en docenten is nu ook beschikbaar in het Nederlands. Deze vertaling is een samenwerking van Katrien Bernaerts van Toll-Net in Vlaanderen én Gemma Lesterhuis van Stichting Mnet Benelux .

Heel eerlijk gezegd had ik verwacht dat het wat langer zou duren. Maar het viel reuze mee. Binnen een paar dagen tijd konden we de vertaling via Github aan Nicolas aanbieden, en stond het zo online.

De Moodle Gereedschapsgids is niet alleen ideaal voor de nieuwe Moodlelaar, maar ook als je er al een tijdje mee werkt omdat het als een referentiekaart dient.

De gids is speciaal ontworpen voor leerkrachten, opleiders en trainers. En geeft naast informatie over de belangrijkste Moodle standaard tools, ook meteen inzicht in hoe je pedagogisch doel kan bereiken. De vermelding van de taxonomische niveaus van Bloom, maakt het uiteraard nog handiger.

Hoewel de vertaling door Katrien en mijzelf verzorgd is, is Nicolas Martignonie degene die de website onderhouden en beschikbaar houdt. De Moodle gereedschapsgids is uitgebreid op basis van de Creative Commons BY-NC-SA 4.0 International

Moodle Gereedschapsgids voor leraren