Ontwikkeling – Maatwerk of community

Moodle ontwikkeling. Vanuit Lesterhuis Training & Consultancy weten wij als geen ander hoe vervelend is, wanneer een applicatie net niet voldoet aan hetgeen dat je verwacht. Waar je bij veel software programma’s afhankelijk bent van de organisatie om hier verandering in te brengen, werkt dit bij Moodle net iets anders.

Moodle: Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment

De naam van de software is eigenlijk een acroniem. Met deze acroniem wilde Martin andere ontwikkelaars duidelijk maken wat ze konden met deze software. Dit in combinatie met het feit dat de Moodle broncode valt onder de Open Source Software licentie: GPL (General Public Licentie.) – zorgt ervoor dat alleen al in de Moodle databank ruim 2000 Moodle plugins te vinden zijn. Een Moodle plugin is dan ook een “Modular” onderdeel van Moodle. Met de ontwikkeling van een plugin kan een ontwikkelaar ervoor zorgen dat jij een functie hebt in Moodle die je nodig hebt.

Plugins
Een standaard installatie van Moodle bestaat uit modulaire functionaliteiten. Zo nu en dan komt er een community plugin terecht in de standaard.

Bij wie kan ik terecht voor Moodle ontwikkeling?

Dat is een hele goeie vraag. Veel organisaties denken namelijk dat je hiervoor bij het Moodle Hoofdkantoor moet zijn. Dat kan, maar dat hoeft gelukkig niet.

Een deel van de Moodle ontwikkelingen zijn te vinden in de Moodle plugin database. Er zijn ook diverse plugins te vinden op Github, Moodle partners of andere partijen.

Helaas is het niet zo dat er 1 overzicht is van alle plugins die er zijn. Er zijn nog veel partijen die de bron code van hun plugin niet delen, waardoor we niet weten wat er allemaal op de markt is. Wat we wel weten is dat het er heel veel zijn.

Bij Lesterhuis Training & Consultancy kun je terecht voor advies, vragen, ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van Moodle maatwerk -en community plugins.

Welke beleid hanteert Lesterhuis Training & Consultancy bij Ontwikkeling

Wij snappen dat Moodle niet altijd voldoet aan wat jij ervan verwacht. Maar voordat we over gaan naar Maatwerk ontwikkeling, gaan we eerst met je kijken wat er voor jouw nodig is. Zo kan het bijvoorbeeld voor jouw belangrijk zijn dat je leeromgeving altijd kunt meenemen naar een andere partijen, waardoor je niet afhankelijk wilt zijn van bepaalde structuren. Of wil je juist heel dicht op de standaard blijven.

Als het gaat om het (door)ontwikkelen van plugins, hechten wij bij Lesterhuis Training & Consultancy veel waarde aan de General Public Licentie. Alle onze plugins zijn dan ook of openbaar beschikbaar of bij ons op te vragen. Echter geldt het wel de regel dat de code wellicht gratis/vrijblijvend is, onze dienstverlening is dit niet. Als je ondersteuning nodig hebt, of het werkt niet helemaal naar wens, dan betaal je hiervoor ons gebruikelijke tarief. Alleen op deze manier kunnen wij, onze code openbaar houden. We vragen hiervoor je begrip.

Lesterhuis Training & Consultancy ondersteunt de ontwikkeling van..

Bij Lesterhuis Training & Consultancy ontwikkelen we niet alleen eigen plugins, maar ondersteunen we ook de door ontwikkeling van Moodle Community plugins.


Lesterhuis Training & Consultancy eigen plugins

De onderstaande plugins zijn ontwikkeld in opdracht van Lesterhuis Training & Consultancy. De code van deze plugins zijn vrijgegeven onder de GPL licentie. Let op: de code is vrij beschikbaar, onze dienstverlening niet!

In onze SLA vind je meer informatie over hoe wij als LT&C omgaan met maatwerk -en community plugins.


Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken