Coupon is een Moodle Community blok dat ontwikkelt en onderhouden wordt door Sebsoft.

Coupon als aanmeldingsoplossing

De standaard installatie van Moodle kent veel verschillende manieren van aanmelden. Maar uit de praktijk blijkt vaak dat deze onvoldoende aansluiten bij de wensen en verwachtingen van organisaties.

Als organisatie wil je uiteraard dat een cursist zonder te veel klikken en navigatie in de cursus komt.

Met het community blok Coupon, geef je cursisten direct toegang tot een cursus.

Hoe? Simpel, door een coupon code in te vullen!

Hoe werkt de Coupon Module

Voordat een cursist een code krijgt, moet je deze uiteraard eerst aanmaken. Bij het aanmaken van een coupon bepaal je wat er moet gebeuren. Zo kun je een gebruiker kunnen laten aanmelden op meerdere cursussen of een sitegroep.

Vervolgens kun je er voor kiezen om de Couponcode op een PDF te laten drukken. Dat is vooral handig wanneer je ze bijvoorbeeld bij een training wilt uitreiken of als promotie! Maar je hebt ook de mogelijkheid om de code (in bulk) te mailen of te exporteren.

Uiteraard kan een gebruiker pas een Couponcode activeren nádat deze een account heeft. Het fijnste aan de Coupon module is dat deze bijvoorbeeld samenwerkt met de zelf registratie methode. Hierdoor is het mogelijk om direct bij aanmaken van het account de code in te vullen. De cursist ziet dan bij activering van het account meteen zijn cursus(sen) klaar staan!

coupon code

Meten is weten…

De Coupon module is voorzien van diverse rapportages. Denk aan een overzicht van gebruikte -en ongebruikte coupons en voortgangsrapportages.

coupon rapport

Waar kun je het module vinden?

De Coupon module is geheel vrijblijvend te downloaden vanaf de Moodle Plugin database.

Uiteraard kun je bij LT&C terecht voor ondersteuning en vragen bij implementatie en gebruik!


LT&C ondersteunt deze Moodle Community Plugin door een bijdrage te doen aan de (door)ontwikkeling. Mocht je ideeën en/of suggesties hebben voor verbeteringen dan horen wij dit graag!