Proficiat! Je hebt net de volgende cursus voltooid: Mijn Accreditatie. Dat was het e-mailtje dat ik in eens in mijn mailbox zag verschijnen.

Gosh dacht ik .. wat raar. Waar komt dit toch in eens keer vandaan.

Je moet weten dat ik nu niet elke dag te vinden ben op mijn eigen Moodle leeromgeving, https://samenlerenmetltnc.nl/, dit is meer een demo omgeving dan een actieve cursus omgeving.

Over de jaren heen ben ik wel gewend geraakt dat Moodle je kan verrassen. Soms gewenst, maar vaak ook niet. In dit geval vond ik het wel een aangename verrassing. Een vraag die ik al zo vaak voorbij heb zien komen: Is het mogelijk dat je een berichtje ontvangt als de cursus voltooid is.

“Uhh… jaha als je een van de certificaat plugins installeerd, dan kun je een certificaat laten mailen.” De meeste waren dan wel blij met dat antwoord, een ander wilde liever een lichtere oplossing.

Maar goed… waar kwam dat cursus voltooid bericht vandaan

Er waren twee dingen die ik had veranderd op deze leeromgeving. Een plugin installatie en een upgrade.

In eerste instantie dacht ik dus dat het wellicht de nieuwe Workplace Certificate Manager / Course Certificate module was die ik had geïnstalleerd.

Maar dat was raar.. want ik had geen certificaat module in deze cursus staan. Dus dan maar even in de taalbestanden kijken en zie daar..

Core_completion heeft een nieuwe taalregel bij gekregen. Zou het dan toch echt?

Cursus voltooid taalstring Moodle 3.10

Als je verder gaat kijken zie je dus inderdaad dat bij Meldingen voorkeuren , een nieuwe melding is staan: Cursus voltooid.

Hoe is deze melding erin gekomen?

Volgens Moodle tracker MDL-65976 is deze melding functie voor Moodle 3.7 aangevraagd voor met name de Moodle Mobile App. En is dus uiteindleijk in Moodle 3.10 geïmplementeerd.

Wat nu als ik de cursus voltooid melding niet wil?

Een sitebeheerder kan deze melding uitzetten door te gaan naar Sitebeheer > Berichten > Instellingen Meldingen

Zoek in de lijst op “cursus voltooid”.
Klik met je muis op de checkbox, zodat het blauwe vinkje verdwijnt.
Bewaar je wijziging door op de betreffende knop te klikken.

Gebruikers zullen nu geen melding meer ontvangen.

Wil je weten wat nog meer nieuw is in Moodle 3.10?

Ga dan naar https://docs.moodle.org/310/en/New_features