LTNC Plugin Beheer Abonnement

Zo vlak voor de zomervakantie leek het ons een goed idee om een update te geven over het LTNC Plugin Beheer Abonnement.

Even een terugblik – waar komt het abonnement uit voort

Het begon allemaal met een het Cursusformat Voortgang Sectie. Een project dat begon met een “fork” van het Moodle standaard Onderwerpenformat met een voortgangsradar.

Samen met onze klanten kregen we de smaak te pakken om, als een probleem niet op te lossen was in de Moodle standaard of met een bestaande community plugin, te kijken met ontwikkelaars uit de Moodle community hoe we het dan toch konden oplossen.

Maar ontwikkelen is één, onderhoud en beheer is natuurlijk net zo belangrijk. Want je wil zeker niet bij elke Moodle upgrade staan voor de vraag: wat doen we. Zo ontstond het LT&C Plugin Beheer programma.

Naast dat het LTNC Plugin Beheer Abonnement ervoor zorgt dat de plugins in dit abonnement onderhouden en beheerd blijven, besteden wij een deel van dit geld ook aan de ondersteuning voor plugins die wij aanbieden vanuit Moodle.org.

Generico Template blok zit niet meer in het abonnement.

Het LTNC Plugin Beheer Abonnement biedt Moodlelaars die hierbij aansluiten de garantie dat jouw plugin ook een nieuwe versie van Moodle ondersteunt. Een van de redenen om plugins voor een breder publiek beschikbaar te maken is het evenredig verdelen van de kosten voor onderhoud en beheer.  

Er kan altijd een reden zijn waarom een abonnement stopgezet wordt en wij vinden ook dat dit moet kunnen. Echter wanneer er géén abonnees meer zijn op een plugin, dan halen we deze plugin uit het abonnement.

Voor de Moodle 4.0 ronde hebben wij moeten besluiten dit te doen met het Generico Template blok. Dit blok werkt samen met de Generico filter community plugin en biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een tekst over de hele site aan te passen. De bron code van het Genercio Template blok is vanaf nu openbaar beschikbaar op onze Github omgeving.

LTNC Plugin beheer abonnement en Moodle 4.0

Uiteraard waren we blij om te zien dat de meeste van onze plugins zonder problemen werken op Moodle 4.0. Zo kun je nu al zorgeloos gebruik maken van het blok Cursus snelzoeken, Herinnering, Uitlevering en VSF-module navigatie. We waren ook blij verrast dat onze OAuth2 Direct SSO, zonder problemen blijft werken.

Er zijn uiteraard ook plugins waar we nog wat werk aan hebben:

Het blok Mijn cursussen werkt op zichzelf prima op Moodle 4.0, maar we merken we dat er nog wat fine-tuning gewenst is bij het “kleinere” scherm van Boost thema.  Daarnaast gaan wij ook regelen dat het blok beter samenwerkt met de community plugin Multilang.

De verbeteringen van Moodle 4.0 zorgen ervoor dat menig cursusformats een volledige “revamp” moet doormaken. Dankzij onze abonnees konden wij dit voor het cursusformat Voortgang Sectie zonder problemen regelen. In Moodle 4.1 gaan we dankzij deze verbeteringen ook de gebruikersinterface voor trainers te versimpelen, zodat je gemakkelijk het standaard icoontje van een activiteit kan vervangen voor een eigen afbeelding.

Onderwater zijn er ook verbeteringen gedaan aan het mechanisme voor cursus voltooiing, hierdoor zal onze LTNC Result Webservice plugin een aanpassing nodig hebben. We verwachten dat deze na zomer helemaal klaar is voor Moodle 4.0.

Onze abonnees dragen met het abonnement ook bij aan nieuwe ontwikkelingen

Een van onze plugins waarmee we echt kunnen laten zien dat het abonneegeld niet alleen bijdraagt aan het beheer en onderhoud, maar ook aan het realiseren van wensen van klanten die op onze roadmap staan is onze Activiteit Mijn Accreditatie.

Als activiteit heeft Mijn Accreditatie van grote waarde voor veel organisaties, omdat zij géén handmatige handeling meer om de accreditatie van hun cursisten door te geven.

Voor Moodle 3.9 brachten wij dit jaar nog een update uit dankzij het abonnementsgeld, waardoor er nu nog meer de automatische registraties worden ondersteund. De volledige lijst is terug te vinden op de PE online website.

Maar dat is niet alles: voor het eind van het jaar zullen er maar liefst 3 nieuwe functionaliteiten uit onze roadmap worden gelanceerd, zodat het organisaties nog verder ontzorgt kunnen worden.

Het abonnementsgeld wordt ook gebruikt voor Community plugins

Het Plugin Beheer Abonnement gaf ons ook de mogelijkheid om onze Moodle community plugins gebruikersfavorieten, HTML 5 Canvas Sketch Game en Automatisch aanmelding in groepen te testen en waar nodig aan te passen.

Deze plugins komen eraan!

LTNC Rapportage Plugin

Het standpunt van LT&C is dat wij plugins ontwikkelen in opdracht van klanten én als het niet op een andere manier op te lossen is. En rapportages blijft een uitdaging in Moodle. We hebben even gewacht om te zien of de nieuwe Rapportage functionaliteit in Moodle 4.0 de oplossing ging bieden, maar helaas het mocht niet zo zijn.

Daarom lanceren we in het loop van het jaar, dankzij twee van onze klanten, de LTNC Rapportage plugin.

LTNC Webhook Plugin voor een gemakkelijke terugkoppeling naar je cursusadministratie systeem

De LTNC Webhook plugin is een volledige nieuwe plugin, die we deze zomer hebben ontwikkelt voor organisaties die bijvoorbeeld werken met Planaday voor hun cursusadminstratie. De Webhook plugin is zo ontwikkeld, dat deze ook kan samenwerken met andere applicaties waar middels een “webhook” het resultaat doorgestuurd wordt.

Wil je meer weten over het LTNC plugin Beheer abonnement?