Afgelopen week kreeg ik hem binnen, mijn Moodle badge: Particulary Helpful Moodler 2021.

Badge Particularly Helpful Moodler 2021

Even los van het feit dat het krijgen van badges zo ie zo iets super leuks is. Vind ik het zelf altijd fijn als deze specifieke badge weer mijn mailbox bereikt.

De badge Particulary Helpful Moodler 2021 wordt door Moodle Hoofdkantoor. De badge wordt uitgereikt aan een handje vol mensen die consequent vrijwillig hun tijd en kennis delen met andere op de Moodle.org community forum.

Nu gaat niet alleen om dat je alleen nuttige informatie post, maar andere moeten deze informatie ook als nuttig beoordelen. Het zijn over het algemeen andere Moodle gebruikers die de bijdrage als waardevol zien.

Waarom ben je te vinden op Moodle.org?

Ik werk nog steeds na ruim 9 jaar met heel veel plezier in allerlei Moodle leeromgevingen. Het is een eer dat ik andere op weg mag en kan helpen. Waarbij ik niet alleen ondersteun in het gebruik van Moodle, maar ook mee denk in hoe Moodle in hun bedrijfsproces past.

Maar eerlijk is eerlijk.. ik zou niet weten wat ik weet van Moodle, zonder het bestaan van de fora en documentatie op Moodle.org.

Zeker in het begin heb ik heel wat uurtje de fora afgestruind om antwoord te krijgen op mijn vragen. En zelfs vandaag de dag, komt het nog voor dat ik het fora raadpleeg als ik het even niet meer weet.

Het minste wat ik dan ook kan doen, is om op geheel vrijwillig basis andere helpen op het fora door mijn kennis en tijd te delen.

Waarom zou jij actief moeten zijn op deze fora?

Uiteraard zodat je volgend jaar de Badge Particulary Helpful Moodler mogelijk kan ontvangen.

Maar zonder gein… omdat elke situatie uniek is, maar toch ook weer niet. Moodle bestaat inmiddels al 18 jaar (dit jaar in augustus 19!) in al die jaren zijn jouw vragen vast al eens voorbij gekomen.

En zo niet… dan kan juist jouw vraagstuk weer leiden tot nieuwe inzichten en discussies rondom Moodle. Waarmee je wellicht onbewust bijdraagt aan een beter Moodle.

Wat je er voor moet doen?

Niet zo heel veel eigenlijk. Je gaat naar https://moodle.org/ en maakt daar een account aan.

Neem daarna een kijkje op de verschillende gemeenschappen die er zijn op de omgeving, en “meld” je hier voor aan. Zo is er ook een Nederlandstalige gemeenschap!

In deze gemeenschappen vind je extra informatie, maar met name de welbekende Moodle fora’s. Je kan je per fora aanmelden! Vergeet niet voordat je een bericht post even de richtlijnen te lezen. Zeker bij de Engelstalige gemeenschappen is dat handig om te doen.

Naast dat Gemma Lesterhuis actief is op de Moodle Fora. Is ze tevens voorzitter van de Stichting Mnet Benelux én mede-organisator van de MoodleMoot Benelux Online. En bestuurslid bij de internationale Moodle vereniging: de Moodle User Association.