Het is bijna 1 jaar geleden dat ik mijn eigen bedrijf starten, maar dit is wel de periode waarin het idee helemaal uitgedacht werd. Mijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer zit er dus bijna op.
Nog steeds een beetje verbaast en onder de indruk wat er allemaal op mij afgekomen is, wil ik vandaag toch wel even aandacht besteden aan een voor mij bijzonder project.

SCORM is voor mij altijd een module geweest die door een derde partij gemaakt werd, en aan de hand van een Moodle activiteit in Moodle gezet kon worden. Het is ook een module waar ik mij liever niet mee bezig hield, omdat er altijd wel iets was dat niet goed ging in de resultaten

Toen ik dus de vraag kreeg om van Scorm naar een Moodle activiteit te gaan, met in de wetenschap dat de klant vooral blij was met de look & feel van de module. Was het een uitdaging waar ik hoopte ik mezelf niet voorbij schoot.

Het voordeel was vooral dat de didactische lijn bepaald was, hierdoor was voor mij al snel duidelijk dat de Les Activiteit het meest voor de hand liggende zou zijn. Met name omdat de les activiteit ook de mogelijkheid geeft om de pagina’s met hulp van HTML code een eigen look & feel te geven. Voor het startpunt heb ik gekozen voor het standaard weekformat, en na elke lesactiviteit kwam hetzelfde menu (HTML format) weer terug zodat deelnemers makkelijk konden doorklikken. De animaties zijn gemaakt in HTML5 en vervolgens als iframe in de Les pagina gezet en het mooie is dus dat je op die manier bijvoorbeeld korte vragen waar géén waardering voor hoeft te geven in bijvoorbeeld de iSpring Quiz module kunt bouwen.

Laat ik zo zeggen dat ik na deze opdracht nog meer waardering gekregen voor een activiteit in Moodle die eigenlijk te weinig gebruikt wordt 🙂 En hoop dat Moodle HQ deze module nog eens goed gaat bekijken om het ook voor docenten en trainers wat makkelijker te maken.

Hieronder een impressie.