Moodle Gecertificeerd Integratie partner BigBlueButton zet zich al jaren in om de gebruikerservaring rondom Moodle LMS Virtuele klasruimtes te verbeteren. Ben je nog niet bekend met de term Virtuele Klasruimtes? Denk dan eens aan de Teams-, Zoom- of Google-meetings die sinds het Corona tijdperk niet meer weg te denken zijn, maar dan volledig geïntegreerd in je Moodle LMS leeromgeving. Inclusief alle mogelijkheden die je zoekt zoals break-out ruimtes, real-time interacties met polls, leeranalyse en volledige controle over de prestaties en voortgang van jouw lerende.

BigBlueButton is net als Moodle LMS vrij verkrijgbare open source software. Je kan de software dus downloaden en op je eigen server draaien als je het vaak gebruikt. Wellicht wil je voor je dat doet liever eerst eens zelf ervaren of het werkt voor jou, is het maar even één keer nodig óf heb je maar te maken met een klein groepje deelnemers.

De makers van BigBlueButton gingen daarom nog een stapje verder voor je. Zij bieden Moodle LMS gebruikers een totaal gratis niveau van hosting aan. Met dit niveau kun je:

  • 1 uur lang vergaderen met maximaal 25 deelnemers
  • Tot 7 dagen een opname terugkijken
  • Zijn de studenten webcamera’s alleen zichtbaar voor de ‘moderator’ rol.

Wil je gebruik maken van deze gratis versie, dan hoefde je, tot nu toe, als sitebeheerder alleen maar een vinkje te zetten om akkoord te gaan met de verwerkersovereenkomst.
TIP: bespreek wel even met de juiste personen in je organisatie of je akkoord bent met het delen van de informatie met BlindSide Networks.

BigBlueButton Moodle LMS registratie verwerkersovereenkomst

Vanaf 22 april zal de gratis hosting optie blijven, maar moet je je als sitebeheerder registreren om de juiste credentials te krijgen om de gratis tier optie te gebruiken.

BigBlueButton registratie gratis tier

WIl je BigBlueButton gebruiken, maar zeker weten dat je data in Europa blijft?

Corona zorgde ervoor dat Online Leren, en met name Virtuele Klasruimtes, een bekend begrip werd. Werk je met jouw organisatie nog steeds met Zoom of Teams en zoek je een mogelijkheid voor diepere integratie en samenwerking met Moodle LMS? En wil je zeker weten dat jouw data binnen Europa blijft?

Dankzij onze samenwerkingspartner Sebsoft, kunnen wij jouw Moodle LMS omgeving koppelen aan BigBlueButton servers die draaien op het datacentrum dat LT&C gebruikt voor ons Moodle LMS Cluster hosting.

Jouw voordelen:

  • Wij zijn jouw Nederlandstalige contactpersoon niet alleen voor Moodle LMS maar ook BigBlueButton problemen.
  • Wij houden je op de hoogte van veranderingen binnen BigBlueButton.
  • Deze service valt binnen onze eigen Service Level Agreement en Verwerkersovereenkomsten. Je hoeft dus géén nieuwe afspraken te maken.