Het was een kwestie van tijd dat LTNC en Sebsoft gingen samenwerken op gebied van Moodleâ„¢ LMS shared hosting. Want samenwerken is voor LTNC en Sebsoft zeker geen nieuw begrip.

Het begon allemaal met NedMoove, waar we elkaar ontmoette en aan de praat raakte.

Toch bleef een samenwerking nog een tijd uit. Tot een aantal jaren geleden. We kwamen met elkaar weer in contact toen er onzekerheid kwam over het voortbestaan van de NedMoove. Onze zorg: het voorbestaan van community gedreven Moodleâ„¢ bijeenkomsten in Nederland.

Het was dus ook niet heel raar dat, toen ik in december 2020 met Arnout Vree besloot de Stichting Mnet Benelux te starten, Sebastian aanbod om deel te nemen aan de programmacommissie.

Door de coronapandemie nam de vraag naar Virtuele Klasruimtes toe. En voor vele klanten van LT&C bleek Sebsoft de ideale oplossing te hebben: BigBlueButton hosting.

In een rap tempo bouwde Sebsoft hun kennis op rondom BigBlueButton. Optimaliseerden zij hun servers. En leveren ze nu aan meerdere klanten hun virtuele klasruimte oplossing.

Maar hoe zit dat nu met onze Moodleâ„¢ Shared hosting oplossing?

Toen ik net begon met LT&C werkt ik voornamelijk met Avetica B.V. samen op gebied van Moodleâ„¢ hosting. Deze samenwerking liep rond 2019 te einde, toen ik met hulp van Rimote eigen virtuele machines voor Moodle Open Source Leeromgevingen ging aanbieden.

Het idee hier achter was het zogenaamd ‘licentiemodel’ en SaaS oplossing voor Moodle achter ons te laten. Waardoor organisaties weer echt het gevoel krijgen dat ze eigenaar zijn van hun eigen data en zelf zeggenschap krijgen over hoe ze dit willen vormgeving. Uiteraard zijn onze virtuele machines wel geoptimaliseerd voor Moodle!

Het was niet zo dat een Moodleâ„¢ Shared hostingmodel niet goed is. Het grootste voordeel, zeker voor kleinere leeromgevingen is, dat het kosten besparend is. En het afgelopen twee jaar zorgde de coronapandemie ervoor dat steeds meer organisaties het leren op een online manier gingen aanbieden.

Beheer en onderhoud van leeromgevingen, kwam uiteraard veel te spraken in deze gesprekken. Hoewel een eigen virtuele machine al vanaf 1000 gebruikers goedkoper is per jaar dan een menige shared hosting oplossing. Vind ik nog steeds het belangrijkste dat ik mijn klanten niet alleen een ideale, maar vooral ook betaalbare oplossing kan vinden.

Tenslotte zou leren zou toch voor iedereen toegankelijk moeten zijn? 

Tijdens de kerstvakantie heb ik de gesprekken van de afgelopen twee jaar zijn review laten passeren. En besloot ik mij ideeën met Sebastian Berm, eigenaar van Sebsoft, als samenwerkingspartner te bespreken.

Sebsoft biedt namelijk al jaren een shared hosting oplossing aan voor onder andere Moodleâ„¢ leeromgevingen. En wellicht kunnen wij, net zoals met BigBlueButton, onze krachten bundelen om voor klanten tegen een betaalbare prijs te ontzorgen in het hosten en beheren van een Moodleâ„¢ leeromgeving.

Niet 1 maar nu 2 Moodleâ„¢ hosting oplossingen

Als je dus vanaf nu contact opneemt met LTNC bieden wij je voortaan 2 Moodleâ„¢ hosting oplossingen in ons LT&C Abonnementen pakket . Hieronder zet ik ze nog even op een rij:

Oplossing 1: je eigen Moodleâ„¢ LMS virtuele machine

Je volledig eigen Moodleâ„¢ geoptimaliseerde Virtuele Server met daarop de benodigde software. Onafhankelijk van andere omgevingen, eigen IP adres, eigenaar van je eigen data maar wel volledig ontzorgt in het beheer en onderhoud. Je betaald maandelijks een bedrag voor de capaciteit dat jouw virtuele machine nodig heeft.

Het technisch beheerd verzorgd door Rimote. Hosting bij het ISO gecertificeerde Datacentrum QTS in Groningen. En 1 contactpersoon via LTNC.

Deze oplossing is ideaal voor middelgrote tot grote organisaties die van plan zijn om een breed aanbod op te zetten met meer dan 1000 gebruikers per jaar.

Oplossing 2: je Moodleâ„¢ LMS op een geoptimaliseerde Moodleâ„¢ shared hosting cluster

Jouw leeromgeving wordt geplaatst op een voor Moodleâ„¢ geoptimaliseerd cluster. Uiteraard dusdanig afgeschermd en beveiligd dat onbevoegde niet bij jouw data kunnen komen. Alle leeromgevingen zijn bereikbaar vanaf hetzelfde IP adres. Je betaalt maandelijks een vast bedrag, afhankelijk van het aantal accounts op jouw leeromgeving.

Het technisch beheer verzorgd door Sebsoft. Hosting bij ISO gecertificeerd Datacentrum Park Falkenstein in Duitsland.

Deze oplossing is ideaal voor stichtingen, verenigingen, non-profitorganisaties en ZZP’ers die van plan zijn een klein aanbod op te zetten met minder dan 1000 gebruikers per jaar.

LT&C Service Level Agreement

Voor beide oplossing gelden dezelfde LT&C Service Level Agreement voorwaarden. Denk hierbij aan:

  • 99,99% uptime garantie
  • Regulier uitvoeren van Moodleâ„¢ Minor updates volgens schema van Moodle HQ.
  • Geen extra kosten voor het technisch upgrade Moodle Major updates.
  • Gratis uploaden van grote bestanden.
  • Gratis installatie Moodleâ„¢ plugins.

Zoek jij een optimale en betaalbare oplossing voor het hosten en beheren van je Moodle leeromgeving? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier!